foradia elgrat

Alcoi és una de les ciutats amb més mobilitats d’alumnes de la Xarxa FP

• "Fora ens veuen i valoren molt positivament, essent una ciutat mitjana amb bona qualitat de vida, envoltada de naturalesa, amb una intensa vida cultural...”. • En total, durant 2018, van ser 68 les persones d’altres països que va acollir la ciutat, oferint múltiples possibilitats no a soles als centres educatius, sinó també a l’economia de la ciutat

Alcoi és la segona ciutat que més alumnes de mobilitat rep, per davant de grans capitals com Madrid, Munic, Berlín, Roma, Lisboa o Brussel·les. L’any passat va marcar el rècord de la seua història, amb 161 mobilitats, el 20% del total de mobilitats de la Xarxa FP en tota Europa.

En total, durant 2018, van ser 68 les persones d’altres països que va acollir la ciutat, oferint múltiples possibilitats no a soles als centres educatius, sinó també a les empreses i l’economia de la ciutat. Alcoi es consolida, així, com una de les ciutats més actives de la Xarxa FP.

Que un alumne de Dinamarca vulga vindre a fer les seues pràctiques laborals abans que anar a Munic, Roma, Berlín o Madrid, diu molt d’Alcoi”, destaca Manolo Gomicia, regidor de l’àrea: “ens demostra, que fora ens veuen i valoren molt positivament, essent una ciutat mitjana amb bona qualitat de vida, envoltada de naturalesa, amb una intensa vida cultural i unes empreses molt atractives”.

L’associació Xarxa FP es va crear en 1999 per a millorar la Formació Professional. Actualment està integrada per 33 ciutats europees de 15 països diferents (Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Holanda, Itàlia, Latvia, Polònia, Portugal, República Txeca, Romania, i Suècia).

L’entrada a la Xarxa FP, va suposar que Alcoi començara a treballar tant enviar alumnes per a fer pràctiques d’FP a altres països com que les empreses alcoianes reberen alumnes estrangers beneficiant-se també dels seus coneixements i diferents visions culturals.

Entrar en xarxa FP va suposar un revulsiu per a les pràctiques dels alumnes alcoians de formació professional però també per a moltes empreses alcoianes que, rebent alumnes estrangers, també han ampliat la seua visió internacional” exposa Gomicia, afegint que “el professorat també ha trobat en les mobilitats un enriquiment de coneixements de primera mà, han experimentat altres projectes educatius i formes d’enfrontar la seua tasca”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *