foradia pressupostparticipatiualcoi

La Mancomunitat recull entranyables testimonis de dones dels pobles del voltant

• La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha donat veu a diverses dones de l’àmbit rural amb motiu de la celebració del 8 de Març • A través dels seus testimonis es pot comprovar com les convencions socials han reprimit les possibilitats i les llibertats de les dones al llarg de la història

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha donat veu a diverses dones de l’àmbit rural amb motiu de la celebració del 8 de Març. Ho ha fet a través d’un entranyable vídeo, ‘ni un pas enrere’, en el qual diferents dones dels pobles del nostre voltant comparteixen la seua experiència de vida.

Es tracta d’un recull testimonis de dones del món rural sobre les seues experiències i la seua visió sobre la situació de la dona en l’actualitat i l’evolució que han viscut. A través dels seus testimonis es pot comprovar com les convencions socials han reprimit les possibilitats i les llibertats de les dones al llarg de la història.

En l’actualitat, la Mancomunitat està duent a terme tallers de prevenció de violència en els instituts de Muro i Banyeres de Mariola, amb alumnat de primer de batxillerat i primer d’ESO. La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives també està desenvolupant el taller ‘No em toques el Whatsapp’, per a segon d’ESO.

Cal recordar que la Mancomunitat compta amb un Servei d’Igualtat gratuït i itinerant que ofereix informació en matèria d’igualtat i prevenció de la violència. A més, ofereix assessorament personalitzat a dones. Aquest servei, a més d’haver desenvolupat un punt violeta a disposició dels pobles, un protocol d’actuació contra les agressions sexistes, un manual de bones pràctiques en el llenguatge i diferents campanyes en dates assenyalades, desenvolupa diferents tallers en els centres d’educació secundària.

El Servei d’Igualtat de la Mancomunitat també presta assessorament als municipis en referència al Pacte d’Estat contra la violència de gènere, impulsat pel Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, que té com a objectiu incidir en tots els àmbits de la societat per a erradicar la violència contra la dona. Així mateix, treballa conjuntament amb els municipis per a l’elaboració i implantació dels Plans d’Igualtat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *