foradia camaraalcoi

La Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat assegura que aplicarà sacrifici zero al Centre de Protecció Animal

Després de la polèmica que es va crear pel nou Centre de Protecció Animal que serà gestionat per la Mancomunitat, aquesta entitat ha decidit explicar quina serà la forma de treballar en aquestes instal·lacions

La Junta de Govern de la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat, en la qual hi ha representants de tots els grups polítics que governen els diferents municipis que la conformen (PSOE, Compromís, PP i Independents), ha volgut reiterar algunes qüestions respecte al Centre de Protecció Animal que s’està gestionant des d’aquesta institució.

Segons recalquen, una de les qüestions que queda garantida en el concurs d’adjudicació de l’empresa, és el sacrifici zero. “Estarà totalment prohibida la inducció a mort als animals per qüestions econòmiques, de sobrepoblació, carència de places, impossibilitat de trobar adopció en un termini determinat, abandonament del responsable legal o malaltia amb possibilitat de tractament”.

Tots els membres de la Junta de Govern van aprovar l’expedient amb les condicions que s’han informat, com per exemple, que la prestació del servei es realitzarà amb total respecte a la dignitat dels animals i haurà de comptar amb un personal que reunisca els requisits de qualificació, capacitació i motivació necessaris per a desenvolupar el treball directe amb els animals.

A més, dins d’aquest contracte també hi ha qüestions com el transport d’animals, manteniment, com la neteja, subministrament d’aigua i alimentació, atenció sanitària, observació, gestió d’adopció i reallotjament, que estan dins del marc legal i les normatives vigents en matèria de protecció i benestar animal. També s’elaborarà un protocol de seguiment i un sistema de supervisió exhaustiu per tal de controlar l’adequat desenvolupament de la gestió externa del CPA.

Des de la Mancomunitat indiquen que: “tots els animals estaran registrats, tindran serveis veterinaris i se’ls mantindrà en òptimes condicions. Es crearà una Comissió de Seguiment encarregada d’inspeccionar el CPA i les seues actuacions, a la qual podran estar representades entitats animalistes i protectores d’animals, les quals podran accedir a les instal·lacions i a la informació que consideren pertinent”.

Un altre dels objectius que volen promoure és l’adopció d’animals i per això expliquen que es realitzaran diferents accions, com campanyes de divulgació i les jornades de portes obertes, i l’empresa adjudicatària es compromet a desenvolupar programes d’educació i sensibilització per a inculcar el respecte als animals.

Respecte al procediment de contractació de la gestió del servei, la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat aclareix que: “en aquests moments hi ha una proposta d’adjudicació feta per la taula de contractació del procediment, formada per funcionaris i tècnics. Perquè l’adjudicació es complete, falta que l’empresa proposada aporte la documentació que se’ls ha requerit per part de la Mancomunitat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *