lasarga ajualcoitel

Campanya de les Falles de Xàtiva contra la LGTBIfòbia

• Campanya de Xàtiva per la normalització de la diversitat sexual-afectiva i contra la LGTBIfòbia • Segons dades de l’Observatori Valencià contra la LGTBIfòbia, existeix un alt grau de delictes d’odi contra aquest col·lectiu

Xàtiva ha llançat, amb motiu de la celebració de les Falles, una campanya per la normalització de la diversitat sexual-afectiva i contra la LGTBIfòbia. Ho fa a través de l’associació ‘Arc de Sant Martí LGTBI+ Xàtiva’ i amb el suport de la regidoria de Falles de l’Ajuntament de Xàtiva i la Junta Local Fallera.

Un dels objectius de la campanya, que té el títol ‘Per unes Falles inclusives i sense LGTBIfòbia’, és el de visibilitzar i normalitzar aquest col·lectiu. I l’altre objectiu és el de previndre discriminacions i agressions, tant físiques com verbals, cap a les persones LGTBI+.

‘Per unes Falles inclusives i contra la LGTBIfòbia’ consisteix en la divulgació de cartells pedagògics, realitzats de manera altruista per l’artista local David Pàrraga, a les diferents comissions falleres, així com a altres punts de la ciutat.

La senssiilització de la població en aquest àmbit és important, ja que segons dades de l’Observatori Valencià contra la LGTBIfòbia, existeix un alt grau de delictes d’odi contra aquest col·lectiu, així com agressions denunciades per orientació sexual o identitat de gènere.

L’Observatori estima que el nivell d’agressions anuals superaria el millar donat que només es denuncien al voltant d’un 10%. A més a més, segons les dades que disposa la FELGTB (Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals), l’assetjament escolar motivat per l’orientació sexual, la identitat de gènere i l’expressió de gènere segueix sent el majoritari a Espanya, representant aquest el 60% sobre el total.

Jesús Gonzàlez, president de la Junta Local Fallera, ha volgut expressar que “les Falles sempre estaran al costat de les reivindicacions socials i caminaran al costat de la societat cap a una igualtat real on no existisca cap tipus de discriminació o de delicte d’odi“, recalcant que “les Falles de Xàtiva saben adaptar-se als avanços de la societat“.

Per la seua banda, Lena Baraza, regidora de Falles de l’Ajuntament de Xàtiva, ha expressat el compromís de l’Ajuntament amb les campanyes per la igualtat, i afegit que “el col·lectiu faller és divers, respectuós i que inclou a totes i tots“. Per això “en cap cas es pot tolerar cap tipus de discriminació o agressió, física o verbal, cap a qualsevol persona per motiu de la seua orientació sexual, situacions que s’accentuen en moments festius“.

Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *