foradia subscriutegrat

“No volem estar per damunt de ningú, però tampoc per baix”

• “Estem ací simplement per a reivindicar el que vol dir el feminisme, que no és ni més ni menys que igualtat de drets i obligacions entre homes i dones" • Actes com el del 8 de Març, en el que tanta gent ix al carrer a reivindicar la igualtat des d’una única veu, són fonamentals per a frenar la intolerància

Enguany hem viscut una jornada del 8 de Març que ha marcat història. Espanya ha passat a ser l’avantguarda del moviment feminista en el món sencer.

No hem volgut deixar de viure la jornada al costat de les milers d’alcoianes i alcoians que han reivindicat, amb una única veu, que volen una societat més justa i igualitària.

Preguntem a algunes de les participants les raons per les quals han volgut formar part també d’aquest esdeveniment històric. Analitzem amb elles el moviment, les seues reivindicacions, la seua evolució i els seus perills.

Estem ací simplement per a reivindicar el que vol dir el feminisme, que no és ni més ni menys que igualtat de drets i obligacions entre homes i dones en tots els sentits: no volem estar per damunt de ningú, però tampoc per baix”. Això ens comenten les treballadores de la residència Emilio Sala d’Alcoi quan els preguntem les raons per les quals estan fent vaga durant el 8 de Març. Consideren important fer aquest aclariment perquè “un feminisme mal entés pot fer més mal que un masclisme”.

Dit això, ens comenten que, tenint en compte el panorama polític, actes com el del 8 de Març, en el que tanta gent ix al carrer a reivindicar la igualtat des d’una única veu, són fonamentals per a frenar la intolerància: “és important que les dones ens manifestem perquè el feminisme ha de fer-se fort i fer front al feixisme”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *