foradia pressupostparticipatiualcoi

“Les dones patim molts atacs al dia a dia pel simple fet de ser dones”

• “Com a dona, professora i mare considere molt important lluitar per tot el que ens queda per aconseguir, que no és poc" • “Una part de la societat està prenent cada vegada més consciència del treball que queda per fer, però n’hi ha una altra part que veu perillar els seus privilegis"

Enguany hem viscut una jornada del 8 de Març que ha marcat història. Espanya ha passat a ser l’avantguarda del moviment feminista en el món sencer.

No hem volgut deixar de viure la jornada al costat de les milers d’alcoianes i alcoians que han reivindicat, amb una única veu, que volen una societat més justa i igualitària.

Preguntem a algunes de les participants les raons per les quals han volgut formar part també d’aquest esdeveniment històric. Analitzem amb elles el moviment, les seues reivindicacions, la seua evolució i els seus perills.

Alma ha participat de la vaga feminista del Dia Internacional de la Dona junt amb altres professors i alumnes del CIP Batoi perquè “com a dona, professora i mare considere molt important lluitar per tot el que ens queda per aconseguir, que no és poc. Sembla que perquè podem votar i estudiar ho tenim tot aconseguit, però la veritat és que continuen maltractant-nos, menyspreant-nos i matant-nos, que és el més greu”.

En definitiva, segons valora Alma, “les dones patim molts atacs al dia a dia pel simple fet de ser dones, som considerades com a ciutadanes de segona categoria”. Ara com ara “una part de la societat està prenent cada vegada més consciència del treball que queda per fer, però n’hi ha una altra part que veu perillar els seus privilegis i que està agarrant força”. I en aquest sentit, Alma pensa que això és símptoma del fet que el moviment feminista ho està fent bé.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *