foradia subscriutegrat

Patricia Blanquer: “el Govern ha fet justícia amb els cuidadors de familiars en situació de dependència”

• La diputada recorda que “més de 5.000 persones a la província podran cotitzar per aquesta labor • El PSOE, en vuit mesos de Govern, ha posat sobre la taula mesures per al benefici de la ciutadania que els populars "no van contemplar

El Govern de Pedro Sánchez “ha fet justícia amb els cuidadors no professionals de familiars en situació de dependència”. Són declaracions de Patricia Blanquer, número dos de la llista al Congrés dels Diputats per la província d’Alacant.

La diputada recorda que “més de 5.000 persones a la província podran cotitzar per aquesta labor, gràcies a que l’Executiu del PSOE va aprovar l’1 de març, a través d’un Reial decret llei, el restabliment del Conveni Especial amb la Seguretat Social d’aquests cuidadors”.

En opinió de la candidata socialista, el Govern de Pedro Sánchez està demostrant “que es pot fer política mirant directament a les persones, restablint drets arrabassats pel PP i facilitant la vida a uns cuidadors que estan 24 hores al costat dels seus familiars. L’aprovació d’aquest conveni permetrà que puguen eixir d’una situació de precarietat i poder tenir una pensió perquè han estat cotitzant a la Seguretat Social”.

Blanquer considera que la mesura que ha entrat en vigor posa en valor la figura del cuidador no professional de persones en situació de dependència: “aquestes persones, en moltes ocasions, han hagut de deixar fins i tot els seus llocs de treball per a poder cuidar als seus familiars o els ha sigut molt difícil trobar una ocupació amb la qual poder conciliar la seua vida personal. És de justícia que se’ls reconega tot el seu esforç”.

La candidata socialista recorda que amb el Govern Zapatero, gràcies a la Llei de Dependència, es va arribar a reconéixer a 5.700 cuidadors, permetent que cotitzaren a la Seguretat Social amb el seu corresponent dret a baixa per malaltia i jubilació. No obstant això, el PP, quan va arribar al Govern de la Nació, “va desmantellar la Llei de Dependència i les cuidadores van deixar de cotitzar a la Seguretat Social, tornant a una situació de precarietat, sent en l’actualitat al voltant de 600“.

La responsable socialista ha assenyalat que el PSOE, en vuit mesos de Govern, ha posat sobre la taula mesures per al benefici de la ciutadania que els populars “no van contemplar dur a terme en set anys i mig al capdavant de l’Executiu de la Nació“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *