foradia pressupostparticipatiualcoi

Alcoi, una ciutat de futur

Article per Ignacio Trelis

La meua família, amics, coneguts, m’han preguntat, o s’han preguntat ells mateixos  sense atrevir-se a dir-m’ho, perquè, als meus 63 anys i amb una trajectòria i perfil polític molt baix, per no dir inexistent, entre a formar part de les llistes del PSOE per a la pròxima legislatura.

Bé, molta gent sap de les meues inquietuds  artístiques i que des de fa molts anys, més de 30,  una de les meues majors reivindicacions ha sigut la creació d’un museu de Belles Arts o una Pinacoteca a la nostra ciutat, on elogiem i donem testimoniatge d’admiració a tots els artistes que ens han precedit. Quan l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, em va convidar a col·laborar en la creació d’aquest projecte, vaig veure en l’horitzó complida una il·lusió de mitja vida. 

La meua esposa moltes vegades em diu: “Ves amb compte amb el que desitges… perquè a vegades es compleix”, doncs bé, aquest desig serà una realitat. Aquesta invitació a col·laborar en el projecte també era extensible a la de formar part en les llistes per a la pròxima legislatura. 

Evidentment, em vaig sentir molt honrat perquè pensaren que podia ser una persona apropiada per a estar ací. D’altra banda, vaig tindre -tinc- un vertigen absolut; mai i en cap dels plantejaments de vida que haja pogut tindre en aquests 63 anys, haguera pensat a formar part de la política.

Però no sols entre a formar part en aquesta candidatura per aquest projecte cultural concret, entre a formar part perquè crec en aquest plantejament d’una ciutat que mira cap a un futur sostenible, centrat en els seus habitants i que podem dir que ja és una realitat.

En un món cada vegada més preocupat pel medi ambient i la qualitat de vida dels seus habitants, Alcoi ha de destacar com un exemple de ciutat que prioritza als seus ciutadans, redueix la presència de vehicles i es compromet amb la protecció del medi ambient, tal com estableix la declaració d’objectius de la UE.

Alcoi està demostrant el seu compromís amb el desenvolupament sostenible. S’ha convertit en un referent per als qui busquen transformar-se en comunitats més amigables amb l’entorn i centrades en el benestar dels seus habitants. Cal ser menys dependent dels vehicles. 

El govern local ha implementat polítiques que fomenten l’ús de transport públic, la promoció de mitjans de transport alternatius com la bicicleta i la creació de zones per als vianants aconseguint un lloc més saludable per a viure i visitar.

Però Alcoi no es limita només a ser una ciutat lliure de fums. També ha sabut aprofitar la seua rica herència artística i cultural per a convertir-se en un destí atractiu per als amants de l’art i la cultura. 

La creació d’aquests nous espais i museus farà que Alcoi es consolide com un referent cultural a la Comunitat. Tindrem l’oportunitat de gaudir del seu patrimoni artístic i cultural, que es convertisca en un motor de desenvolupament i una font d’orgull per a la comunitat.

Alcoi ha sabut preservar la seua història i tradicions, convertint-les en una part integral de la seua identitat. Les nostres extraordinàries Festes de Moros i Cristians, la Cavalcada de Reis, o Fira Modernista, són autèntics espectacles que atrauen persones de tot el món. Aquests esdeveniments són molt més que simples celebracions; són manifestacions de la riquesa cultural de la ciutat i un recordatori constant del seu passat i les seues arrels.

Però Alcoi no sols s’enfoca en l’art, la cultura i la preservació de la seua història. També ha aconseguit, amb noves propostes, establir un entorn propici per al desenvolupament industrial. 

Reconeixent la importància del sector industrial com a motor econòmic, la ciutat ha proporcionat i proporcionarà els espais i les condicions necessàries perquè les empreses puguen créixer i prosperar, generant ocupació i contribuint al creixement econòmic de la Comunitat, enfortint així la posició d’Alcoi com un referent industrial, cultural i comercial.

Alcoi és i ha de ser un model de ciutat que combine el respecte pel medi ambient, el foment de la cultura i el patrimoni, i l’impuls del desenvolupament industrial. 

Una ciutat que mire cap al futur sense oblidar el seu passat, un lloc on els ciutadans poden viure, treballar i gaudir d’una qualitat de vida excepcional. 

Durant els últims 12 anys, aquest model de ciutat constituït per Toni Francés i el seu equip al capdavant de l’Ajuntament d’Alcoi ens mostra que és possible construir comunitats sostenibles i centrades en les persones, i convertir-se en un far d’inspiració per a altres ciutats que desitgen seguir el seu exemple.

I per tot això i per tot el que ha de vindre, em sume a aquesta idea, desig, pensament, i aspiració de ciutat … perquè crec en ella i perquè tinc l’absolut convenciment que és el millor per a la nostra ciutat.

Font: Ignacio Trelis, número 5 de la candidatura dels Socialistes d’Alcoi./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *