lasarga subscriutegrat

La Carrasca detecta vessaments d’aigües fecals al Riu Riquer i demana actuacions urgents

• Aigües residuals de part del barri Santa Rosa estan sent desviades cap a les canalitzacions que recullen les aigües pluvials d’Alcoi, provocant que acaben en el riu Riquer. • "El col·lectiu ecologista demana a l'Ajuntament d'Alcoi “que actue urgentment per a solucionar de manera definitiva i adequada aquest problema"

La Carrasca-Ecologistes en Acció informa que aigües residuals de part del barri Santa Rosa estan sent desviades cap a les canalitzacions que recullen les aigües pluvials d’Alcoi, provocant que acaben en el riu Riquer.

Segons ha consultat La Carrasca, aquest desviament és una mesura provisional que ha dut a terme l’Ajuntament davant d’un problema en les galeries que recullen les aigües grises i negres dels domicilis: en la conducció que aboca normalment les aigües pluvials al riu, al peu del pont de Maria Cristina, s’ha fet una instal·lació rudimentària que condueix bona part d’eixe cabal cap al col·lector d’aigües residuals, que du aquestes fins a la depuradora dels Algars.

Aquesta instal·lació provisional, segons La Carrasca, “és insuficient per a recollir les aigües residuals en alguns moments del dia en què augmenta el seu cabal, fet que provoca que en bona part acaben regallant cap al riu Riquer”.

La situació s’agreuja en els moments de pluja, ja que la canonada provisional instal·lada només és capaç de recollir i conduir cap al col·lector una petita part de la barreja d’aigües pluvials i residuals que hi arriben.

D’aquesta manera, “l’abocament al riu d’aigües fecals ha comportat en poc temps un clar empitjorament del tram de riu afectat, la presència de males olors i l’increment inusual de larves de mosques i mosquits en alguns punts”.

Alumnes de l’IES Pare Vitòria, que estan treballant en la vigilància ambiental de l’ecosistema aquàtic des del Racó de Sant Bonaventura fins a la depuradora dels Algars, dins d’un projecte d’innovació de la Conselleria d’Educació, han pogut constatar també aquest problema.

Les dades que van obtenir en l’estació de mostreig posteriors al vessament els van sorprendre per la “baixa qualitat ambiental de les aigües, principalment per la gran proliferació de larves de dípters (mosques i mosquits), per la baixa concentració d’oxigen i per l’olor desagradable”.

Per aquests motius, el col·lectiu ecologista demana a l’Ajuntament d’Alcoi “que actue urgentment per a solucionar de manera definitiva i adequada aquest problema ambiental i sanitari, i evitar utilitzar les conduccions de pluvials per a les aigües residuals”.

Així mateix, considera que cal fer una revisió i reparació del sistema de col·lectors que condueixen les aigües residuals fins a l’estació depuradora, “ja que s’han detectat altres punts on en cas de pluges (fins i tot d’escassa quantia) sobreïxen les aigües residuals dels col·lectors i són vessades al riu, contaminant-lo”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *