foradia subscriutegrat

Podem proposa una transició verda a Alcoi

• Una transició verda a Alcoi com a projecte de futur sostenible del municipi. Aquesta comportaria un canvi en el model energètic, productiu i de consum. • “La transició energètica també suposa crear nous llocs de feina vinculats, per exemple, a la consecució de l’eficiència energètica"

Podem Alcoi proposa una transició verda a Alcoi com a projecte de futur sostenible del municipi. Aquesta comportaria un canvi en el model energètic, productiu i de consum.

Com afirma Cristian Santiago, membre de la candidatura de Podem, “és imprescindible que tota l’energia consumida per l’Ajuntament d’Alcoi provinga d’energies renovables, es potencien les plaques fotovoltaiques, les plaques solars tèrmiques i les calderes de biomassa en tots els edificis municipals i centres educatius públics. Hem de fomentar a més l’autoconsum en les instal·lacions públiques i l’ús sostenible de biomassa local”.

Santiago apunta a més quela transició energètica també suposa crear nous llocs de feina vinculats, per exemple, a la consecució de l’eficiència energètica en les instal·lacions municipals i la indústria”.

Per altra banda, explica Santiago, “la mobilitat sostenible n’és un altre pilar base. No podem tindre una ciutat amb uns nivells de contaminació tan elevats. Necessitem apostar pel transport públic, ja siga el tradicional o les noves alternatives de transport sostenible. I seguir els plans de mobilitat per reordenar el trànsit sobretot al Centre“.

Per últim, Santiago conclou dient quela recuperació dels serveis públics com l’aigua, l’impuls a l’agricultura ecològica o la recuperació dels residus, formen part d’aquest projecte que estem acabant de desenvolupar al nostre programa electoral”.

La iniciativa es contextualitza en el Pla Horitzó Verd que ha anunciat recentment Podemos a nivell estatal i autonòmic, que s’incorporaria de forma transversal a totes les institucions públiques, també als Ajuntaments.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *