foradia pressupostparticipatiualcoi

La Història l’escrius tu

• Això és el que han fet l'alumnat de la Xarxa d'Escoles Unesco d'Alcoi (CEIP Sant Vicent, IES Andreu Sempere i IES Pare Vitòria) aquest dilluns passat al Ple • Cal, una voluntat política clara que aposte, com ho fem nosaltres, per un Horitzó Verd

Això és el que han fet l’alumnat de la Xarxa d’Escoles Unesco d’Alcoi (CEIP Sant Vicent, IES Andreu Sempere i IES Pare Vitòria) aquest dilluns passat al Ple. Han decidit participar activament en la vida política de la seua ciutat, que no és més que la vida comuna de totes i tots.

L’alumnat d’aquestes escoles Unesco ens han portat una proposta, amb l’encertat títol de Desplastifica’t, per demanar-nos actuacions per a reduir, reutilitzar i reciclar els residus plàstics. I per tindre cura de l’aigua i del nostre entorn natural. Perquè com ens va dir Greta Thunberg, i van replicar els nostres joves a les concentracions pel canvi climàtic: no tenim Planeta B.

Si no apostem per un canvi en el model productiu, energètic i de consum, no hi ha futur. Hi ha demà, però no futur. Per això, des de Podem proposem el Pla Horitzó verd, que impulsa una transició energètica cap a les energies renovables; modernitza les infraestructures i industria mentres crea llocs de feina verd; remarca el dret humà al medi ambient, l’aigua i l’aire, i a una alimentació saludable recuperant l’agricultura; proposa una mobilitat sostenible; i aposta per l’economia circular, per reduir i a convertir els residus en recursos. Tal i com ens demanava l’alumnat alcoià.

Que els més menuts i les joves facen ús de les institucions públiques per a dibuixar projectes sostenibles, verd i de futur, és fantàstic. Els ho hem d’agrair, i també a les mestres i professorat que els acompanya en aquesta aventura. Encara hi ha temps i possibilitat de canvi. Però cal, una voluntat política clara que aposte, com ho fem nosaltres, per un Horitzó Verd. I cal conscienciació i participació de totes nosaltres. Perquè la història l’escrius tu.

Font: Naiara Davó, candidata a l’Alcaldia de Podem Alcoi./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *