foradia subscriutegrat

Obert el termini per a sol·licitar les ajudes al lloguer pel COVID19

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica dirigida per Podem obre el termini per a la presentació de sol·licituds de les ajudes per al pagament del lloguer

L’Ajuntament d’Alcoi està preparant el necessari per a accelerar la gestió d’acompanyament, assessorament i tramitació de les ajudes en matèria de habitatge de forma telemàtica o presencial.

Des de Podem Alcoi volen fer arribar la informació a la ciutadania d’aquesta opció i “que es pose en marxa com més prompte millor” la tramitació d’ajudes al lloguer des de l’Ajuntament.

Podran sol·licitar aquesta ajuda les persones físiques titulars d’un contracte de lloguer, que s’hagen vist afectades per la crisi provocada pel COVID19, i es troben en situació de vulnerabilitat econòmica.

El termini per a la presentació de sol·licituds va començar ahir 5 de maig i finalitza el 30 de juny.

Una mesura de l’escut social de Podem amb l’objectiu de “no deixar a ningú enrere” i que siga “accessible” a totes les persones que ho necessiten.

Unes ajudes que contribuiran a exonerar lloguer dels habitatges públics, moratòries pels lloguers i hipoteques, suspensió de desnonaments, garantir els subministres bàsics. Ampliant les mesures i ajudes establertes fins ara.

La quantia va del 40% a 100%, fins a un màxim de 650 euros al mes. Se subvencionarà el pagament d’un màxim de 6 mesos de lloguer en un únic pagament.

El tramit de l’ajuda el podeu fer de manera telemàtica o presencial, en ambdós casos es realitzarà seguint les instruccions de la pàgina web de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

Continua explicant Cristian Santiago, portaveu a l’Ajuntament d’Alcoi, que “és imprescindible que els ajuntaments faciliten aquesta gestió d’acompanyament telemàtic o presencial per garantir que tot el que ho necessite puga tramitar l’ajuda al lloguer. Ningú es quede fora.”

es pretén enfortir el dret a l’habitatge. I complir amb les persones arrendadores, les quals en molts casos poden dependre d’aquests ingressos per tirar endavant.” Conclou el portaveu de la formació morada.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *