foradia mediambient

La proposta de Podem per a crear una àrea d’autocaravanes avança

Aquesta proposta es va aprovar en abril de 2021, i en el ple de març, el govern municipal va confirmar que ja s'està buscant localització per dur a terme el projecte

En abril de 2021 Podem va proposar al Ple crear una àrea pública d’autocaravanes. La proposta es va aprovar, i ara, al ple del dia 4 de març de 2022, la formació morada va preguntar al govern municipal sobre el tema, que va informar que “el procés per fer realitat aquesta proposta avança i s’està buscant la localització més adequada”.

Des de Podem assenyalen que: “Durant els últims anys, el sector ha fet un gir de 180 graus, que des de 2014, les matriculacions d’autocaravanes noves han crescut un 445%, i van registrar el seu rècord de vendes en 2019, que per segon any consecutiu, la demanda per a llogar una autocaravana està superant l’oferta existent. Entre les tendències, destaca la irrupció de les famílies joves que opten per aquesta mena de turisme”, per això, des de la formació entenen que: “aquesta proposta és bona oportunitat per millorar els serveis de la nostra ciutat i obrir una nova via d’un turisme alternatiu, sostenible i de qualitat que necessita el suport decidit de les administracions públiques”.

Podem també indica que: “Espanya és el país europeu on més està creixent proporcionalment aquest tipus de turisme. Mourà a quasi mig milió de turistes i gastaran en comerços més de 385 milions d’euros, segons dades de l’Associació Espanyola de la Indústria i Comerç del Caravaning”.

El partit morat va realitzar preguntes al plenari respecte a com està el procés, a les quals, el govern municipal va explicar que fins que es puga habilitar de forma definitiva un espai adequat, en principi en la zona del Viaducte, considerada una ubicació idònia, tant per la proximitat al centre de la ciutat com a les connexions d’accés, ara mateix no és viable, d’acord amb el Pla General d’Ordenació Urbana, ja que els terrenys estan fora d’ordenació i no permeten ubicar aquest tipus d’activitat.

Mentre que arriba l’aprovació definitiva del Pla, i amb ell la compatibilitat d’ús dels terrenys, s’està treballant per a buscar localitzacions provisionals per ubicar aquest espai amb demanda turística emergent i per tant, donar resposta a la necessitat actual. Aquestes àrees sols necessiten incorporar serveis bàsics com el buidatge d’aigües grises que és per a les aigües de la dutxa i la cuina, el buidatge d’aigües negres per a buidar el WC i un punt de llum, i un per a facilitat l’ompliment d’aigua.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *