foradia subscriutegrat

L’IES Pare Vitòria d’Alcoi queda semifinalista de la Lliga de Debat de la Xarxa Vives 2019

• L'equip alcoià ha estat format per Carla Barroso, Carlos Santacreu, Marta Cloquell, Nerea Pastor i Iñaki Peris • Aquesta competició constitueix un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema utilitzant el valencià

L’IES Pare Vitòria d’Alcoi ha quedat semifinalista a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives 2019, en representació de la Universitat d’Alacant. Concretament, ha quedat en tercera posició, en una fase final celebrada a la Universitat CEU Abat Oliba de Barcelona, on han competit 14 equips guanyadors de les seues respectives fases locals. En total hi han participat 163 instituts, amb 179 equips.

L’equip alcoià ha estat format per Carla Barroso, Carlos Santacreu, Marta Cloquell, Nerea Pastor i Iñaki Peris, i han estat capitanejats pel professor Saül Blasco. La semifinal de l’IES Pare Vitòria va ser front a l’Aula Escola Europea en representació de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, qui a la fi ha resultat campió de l’edició de 2019.

Aquesta competició constitueix un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el valencià com a llengua vehicular. La Lliga naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària sota l’impuls de la Xarxa Vives i de la Federació Escola Valenciana.

L’objectiu és el de fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *