foradia subscriutegrat

Els alcoians paguen 180 € menys en impostos que la mitjana de poblacions similars

• El Govern d’Alcoi proposa que l'IBI baixe un punt en 2018, igual que va ocórrer l'any passat. • El Govern no es vol incrementar el cost l'ús dels serveis

La mitjana de despeses en impostos per habitant alcoià està en 497 €, enfront de la xifra de 677 € de mitjana que paguen els ciutadans en la resta de municipis espanyols amb una població semblant. En total, 180 euros menys d’impostos. Són dades que ofereix el Ministeri d’Hisenda referents a la pressió fiscal en la ciutat, és a dir, al total d’impostos que paguen els alcoians.

En referència a la mitjana de pressió fiscal en la província d’Alacant en general (662,98 euros) i la de l’estat en general (677,45 euros), els alcoians també paguen menys impostos, més de 160 euros menys.

L’Impost de béns immobles, també conegut com a IBI, obligatori per a tots els ajuntaments, és el rebut municipal més elevat al que fan front els alcoians anualment i afecta, principalment, a la titularitat de béns immobles.

El Govern d’Alcoi proposa que l’IBI baixe un punt en 2018, igual que va ocórrer l’any passat. Amb la nova xifra, 1,01 per cent, en 2018, l’IBI quedaria en la xifra més baixa que ha estat en aquest Ajuntament des de fa 25 anys.

El Govern indica la seua intenció d’aplicar també la mesura a l’any següent i així acabar la legislatura en l’IBI a l’1 per cent. En cas de ser així, des del Govern hauria rebaixat en 5 punts el rebut de l’IBI, que passaria de l’1,05 en l’any 2011 fins a l’1,00 en què es vol acabar la legislatura en 2019.

L’altra proposta destacada, per part del Govern, en la nova ordenança és que no es vol incrementar el cost l’ús dels serveis, per tant, les “taxes només es veuran augmentades amb l’IPC” segons indica l’alcalde.

Aquest any, els grups de l’oposició no han presentat propostes a les ordenances fiscals, per tant, el Govern està acabant d’ultimar l’esborrany per a presentar-lo a la resta de partits i que passe per l’aprovació del plenari municipal als pròxims mesos.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *