lasarga subscriutegrat

Álvaro Santacreu, Sant Jordiet per la filà Verds: “el meu germà i jo llancem fletxes des del sofà”

· Álvaro Santacreu és el xiquet que té l’honor de representar enguany a Sant Jordiet, per la filà Verds. Ens comenta l'experiència junt amb la família · El moment que es va anunciar el càrrec constitueix tota una anècdota

Álvaro Santacreu és el xiquet que té l’honor de representar enguany a Sant Jordiet, per la filà Verds. Ho fa amb l’acompanyament i suport de família, amics i la filà, ple d’il·lusió i de ganes de llançar les fletxes.

Álvaro ve a l’entrevista acompanyat de la seua mare, Alicia Piñero, el seu pare, Raül Santacreu, la seua iaia, Tina Mira i el seu germà, Jacobo Santacreu. Ve directe de posar en escena la representació de la Mostra de Teatre Escolar del seu curs, ‘Negrotrueno y las siete enanitas’, en la qual ha interpretat el personatge de l’espill.

Álvaro és alumne del col·legi Salesians Sant Vicent Ferrer d’Alcoi. Ens comenta que se li dona molt bé l’anglès i les matemàtiques, “trau bones notes, estem molt contents amb ell”, ens comenta la seua mare. Són moltes les activitats extraescolars que Álvaro practica, a més de teatre amb el Grup Tesalín: robòtica, futbol, catequesi, joquei…

Pel que fa a la representació de Sant Jordiet, Álvaro ja compta amb experiència en el protocol i l’àmbit fester: el seu pare l’ha portat a diferents actes i introduït en la cultura festera des de ben xicotet. En aquest sentit, es mostra sense cap nervi, amb la idea clara de la representació i el paper que ha de fer.

El moment que es va anunciar el càrrec constitueix tota una anècdota: Raül i Tina estaven presents en l’acte del sorgeix; i Alicia, Jacobo i Álvaro ho van veure en directe des d’internet. El cas és que, hi havia un desfase entre la imatge i el so del vídeo en línia: es veia la imatge uns segons abans que el so. Per tant, Alicia, Jacobo i Álvaro encara no havien escoltat el nom del xiquet seleccionat quan ja van veure l’expressió d’alegria de Raül i Tina, interpretant que, en efecte, Álvaro havia sigut el xiquet elegit dels nou que formaven part del sorteig.

A partir d’ací, l’alegria i la celebració estaven servides. Tota la família va començar a viure el procés de preparació i organització del càrrec amb molta il·lusió.

Quan Álvaro va arribar al dia següent al cole, els seus companys de classe ja coneixien la notícia, ens comenta Álvaro amb bons records que el van donar l’enhorabona i que el van agafar entre tots per l’aire, mantejant-lo.

Una de les coses que més ha assajat Álvaro és el llançament de les fletxes, “moltes vegades ens posem el meu germà i jo a llançar fletxes des del llit o des del sofà. En tenim moltes dels Sant Jordiets dels últims anys”. I és que el Dia de l’Aparició és el moment més esperat d’Alvaro, “tinc moltes ganes de que arribe”. L’Entrada és altre dels actes que Álvaro espera amb més emoció, ja eixirà acompanyat d’onze dels seus amics.

Pel que fa al tratge, ja està tot a punt, ho ha dissenyat Daniel Bravo i confeccionat Germán Mollá. Ens comenta Álvaro que és un tratge de romà que integra elements de la filà Verds i que compta amb una cuirassa molt dura.

La família es mostra molt contenta i orgullosa, no a soles de viure un procés tan bonic com és el de la preparació del càrrec, sinó també de com s’ho està prenent Álvaro, “amb molta responsabilitat”. Són molts els actes i esdeveniments que s’han de dur a terme durant tot l’any. Per a fer-ho, han comptat amb tot el suport tant de la resta de la família com de la filà i de la seua Junta. Ara és el moment de la recta final, el compte enrere per a fer realitat una il·lusió.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *