foradia subscriutegrat

Alcoi formarà part de la investigació sobre la pressumpta corrupció de Zaplana i Serelles

• La urbanització de Serelles d'Alcoi presumptament ”va formar part d'una xarxa de corrupció política”. • L’alcalde d’Alcoi indica que “anem a personar-se en la causa, ja que els alcoians ens mereixem saber què va passar amb aquesta operació urbanística"

L’Ajuntament d’Alcoi formarà part de les investigacions sobre la presumpta corrupció darrere de la urbanització de Serelles d’Alcoi. Així ho ha encarregat l’alcalde, Toni Francés, arrel les noves informacions sobre el cas ‘Erial’, les quals vinculen l’empresa Luxender, encarregada de la construcció de la urbanització de Serelles, i l’expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, com a membres d’una trama de corrupció.

Francés apunta que les informacions que hem conegut al voltant són “molt preocupants“, perquè apunten que la urbanització de Serelles d’Alcoi presumptament ”va formar part d’una xarxa de corrupció política.

Recordem que la urbanització de Serelles, que no va ser mai acabada, va ser declarada il·legal per part del Tribunal Suprem, ja que la zona està mediambientalment protegida, i l’Ajuntament d’Alcoi va haver de pagar una sanció imposada de 600.000 €. El TSJ va sancionar també l’obligatorietat de restaurar els barrancs afectats i els marges destruïts i ocupats per les obres.

Ara sabem, segons les últimes informacions aparegudes, que Luxender, que va ser declarada empresa fallida, formaria part d’un entramat financer, presumptament dissenyar per Eduardo Zaplana, per cobrar comissions il·legals.

En aquest context, l’alcalde d’Alcoi indica que “anem a personar-se en la causa, ja que els alcoians ens mereixem saber què va passar amb aquesta operació urbanística i esbrinar de primera mà tot el que es va
fer i qui va ser tots aquells que d’una manera o altra que van participar d’aquesta trama”.

“Només coneixem el que està apareixent als mitjans pel que hem de ser prudents”, comunica l’alcalde, “però alhora, les informacions són tan greus que és obligació d’aquest Govern parlar amb els serveis jurídics per personar-se i així formar part d’una investigació que ens afecta, ja que, presumptament els alcoians podem haver sigut víctimes directes de la corrupció política de Zaplana i el Partit Popular”.

L’alcalde treballarà també la possibilitat d’exigir danys i perjudicis amb l’objectiu que, “en la mesura de les possibilitats, Alcoi recupere els diners que ens ha costat aquesta desastrosa gestió urbanística del Partit Popular”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *