Foradia ajualcoitel

El cap de setmana deixa 125 litres per metre quadrat a Alcoi

• Quatre dies on la pluja ha sigut constant, omplint el cabal dels rius, les fonts, els aqüífers i fent brollar d'aigua diferents espais naturals • El Barranquet de Soler, paratge que també ha sigut recentment netejat, va sorprendre una vegada més oferint la seua cascada

125 litres per metre quadrat són els que han caigut a Alcoi durant el cap de setmana del 19 al 22 d’abril, coincidint amb el pont festiu de Setmana Santa. Quatre dies on la pluja ha sigut constant, omplint el cabal dels rius, les fonts, els aqüífers i fent brollar el Xorro del Salt i altres zones d’aigua del municipi.

En altres zones del País Valencià les precipitacions van ser molt més abundants, provocant que algunes zones siguen anegades i alguns episodis de risc per a la població. És el cas de Xàbia, per exemple, on van caure 302 litres per metre quadrat, i on les forces de seguretat van haver de treballar intensament per desallotjar més de 300 persones i perquè el temporal no deixara cap víctima.

El 22 d’abril, quan les precipitacions ja van suavitzar, és molta la gent que va voler visitar i fotografiar les diferents zones d’aigua d’Alcoi. Destaca el Xorro del Salt, que una vegada més va captivar a tot qui ha presenciat la majestuositat amb la qual deixa caure l’aigua.

Els tolls i cascades del Racó de Sant Bonaventura, espai netejat per part de l’Ajuntament d’Alcoi i adequat amb infraestructures d’oci, esport i descans, també gaudeixen d’una notable quantitat d’aigua que transcorre fins a la Font del Quinzet, de la qual emana un xorro d’aigua també ben generós.

El Barranquet de Soler, paratge que també ha sigut recentment netejat, va sorprendre una vegada més oferint la seua cascada als esportistes que van voler fer escalada i als espectadors que van anar a veure l’espectacle natural que constitueix.

En total són 200 litres per metre quadrat els que acumula Alcoi durant 2019, amb 16 dies de pluja. Faltarien 300 litres per metre quadrat per arribar a la mitjana anual de pluja al municipi, que és de vora 500.

Font: Redacció./


ajuntalcoi

ajualcoiturisme

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *