foradia subscriutegrat

A la recerca de l’Oci perdut

• Oferir oci alternatiu i ampli als joves que continuem vivint a Alcoi, i dic que continuem per què té mèrit o sort que seguim ací. • Açò no va de vendre fum, açò són propostes valentes i clares per a afrontar tot allò per canviar la vida de la nostra ciutat

Fa prou anys de declivi, d’estandardització en un format d’oci per a nosaltres, les i els joves d’Alcoi. I si, des que van tancar els pocs locals d’oci alternatiu, eixir de “festeta” per Alcoi acaba sent exactament el mateix. I quan parle d’oci alternatiu, estic referint-me a escapar del típic disco-pub (que ací eixe tipus de local els agrada a molts) que posen fins a les tantes de la matinada la música comercial, i com no, reggaeton.

Vam viure temps on l’oferta per part de la iniciativa privada era més amplia. I a poc a poc vam passar d’escoltar heavy metal en El Hobby o techno a la segona sala del Casablanca (l’actual Black Jack) a, estigues on estigues, Rosalia te la claven fins a la sopa. Que conste que el talent de qualsevol artista és innegable i el seu mèrit té. Però la indústria de la “música ràpida” ja ha fet prou transformant-ho de tal manera que ens aboque a l’estandardització de l’oci, i en conseqüència, ens afecta a tots, a Alcoi també.

Cada propietari d’un negoci fa d’ell el que vol, i tant, i en aquest punt entra l’administració pública. Oferir oci alternatiu i ampli als joves que continuem vivint a Alcoi, i dic que continuem per què té mèrit o sort que seguim ací. Adaptar un espai polivalent on oferir concerts de música en directe, teatre, exposicions, i molt més. Joves amb Compromís Alcoi portem temps treballant en diferents col·lectius per a portar endavant la proposta a Compromís Alcoi. L’Espai Petit compleix eixa idea, d’oferir als artistes i joves un espai on desenvolupar-se i crear nous lligams. Es pot mantenir un programa de música en directe, i no és per a més, ja que tinc la sort de conéixer un munt de grups de música a Alcoi el qual volen disposar d’espais per a mostrar les seues creacions. Sense deixar de banda eixa època on fins i tot es tallaven carrers per oferir música en directe de tot el panorama valencià. Igual que grups de teatre jove, pintores, escultores i un llarg etcètera que desitgen mostrar el seu art als seus familiars i amics en espais de la nostra ciutat.

Açò no va de vendre fum, açò són propostes valentes i clares per a afrontar tot allò per canviar la vida de la nostra ciutat a un nou model de ciutat innovadora, verda i cultural. I és que, amb el poble, el canvi és imparable.

IMPARABLES!!

Font: Carles Sansalvador, membre de la llista de Compromís’Alcoi./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *