foradia cdturisme

El jaciment d’El Salt d’Alcoi ofereix nova informació valuosa sobre el comportament dels neandertals

• Aquest estudi evidencia una alta mobilitat per part de les comunitats neandertals que s’establien en El Salt, un dels jaciments arqueològics més importants del Mediterrani • Un recent estudi de la Universitat de La Laguna ofereix nova i valuosa informació sobre el comportament de les comunitats neandertals.

Un recent estudi de la Universitat de La Laguna, basat en les investigacions arqueològiques dutes a terme en el jaciment d’El Salt d’Alcoi, ofereix nova i valuosa informació sobre el comportament de les comunitats neandertals.

Aquest estudi evidencia una alta mobilitat per part de les comunitats neandertals que s’establien en El Salt, un dels jaciments arqueològics més importants del Mediterrani. En concret, a través de la informació que desprenen les fogueres i els sediments del sòl, l’estudi conclou que el Salt va acollir una successió d’ocupacions espaiades en el temps.

Les dades indiquen almenys quatre ocupacions neandertals espaiades successives a curt termini separades per períodes temporals possiblement basats en les estacions temporals.

Les dades que ofereix aquesta investigació suposa un nou enfocament en el conéixer els assentaments paleolítics i els seus autors, els nostres avantpassats, ja que fins ara es pensava que les ocupacions neandertals eren més estables i no tan efímeres.

El nom original de l’estudi és: ‘Insights into the timing, intensity and natural setting of Neanderthal occupation from the geoarchaeological study of combustion structures: A micromorphological and biomarker investigation of El Salt, unit Xb, Alcoy, Spain’.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *