foradia subscriutegrat

La Muixeranga de la Safor convidada a la Festa Major de la Sagrada Família de Barcelona

• Des de Gandia van partir el dissabte dos autobusos amb més de 100 persones

 Josep Pontiroca
 Muixeranga de la Safor./ foto: Josep Pontiroca

La Muixeranga de la Safor va viatjar aquest cap de setmana a Barcelona com a colla convidada a la Diada de Festa Major de la Sagrada Família. Els de la Safor van comptar amb la companyia i col·laboració de membres d’altres colles com la Marina Alta, Penyeta Blanca de Cocentaina, la Torrentina, la Muixeranga de Barcelona i la colla castellera de Viladecans.

Al toc de dolçaines, gralles i tabals, es van alçar prop de 20 torres humanes davant la mirada emocionada de centenars de barcelonins i turistes aprofitant la seua visita a la basílica de Gaudí van contemplar l’espectacle.

L’actuació s’emmarca dins de l’intercanvi que van segellar ambdues associacions l’any passat, quan els de la camisa verda van viatjar fins a Gandia i van actuar conjuntament al passeig junt al Moll dels Borja durant les festes del Grau.

De totes elles, van destacar especialment les dues torres de cinc altures, denominades ‘Alta Clàssica’ (4-4-2-1-1) i ‘Trobada’ (8-4-2-1-1), ambdues molt aplaudides, doncs es tracta de composicions molt diferents a les castelleres i poc habituals en terres catalanes.

“ És un privilegi poder estar ací. Per això fomentem els intercanvis amb altres colles, perquè muixeranga o castells és també fer pinya amb tots”, va explicar la mestra de la Safor Marta Artés.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *