foradia pressupostparticipatiualcoi

Quique Ruíz: “busquem el vot de persones que anteposen les persones a les sigles”

Quique Ruíz és conegut a Alcoi perquè ha sigut durant molts anys periodista de Radio Alcoi. Enguany ha decidit fer un salt a la primera línia política, encapçalant la candidatura del PP. A continuació ens comenta la seua valoració d'Alcoi, avanços i manques, i algunes de les seues propostes de millora. També comparteix amb nosaltres algunes dades personals curioses.

Bon dia, Quique, has fet el pas a la primera línia política, quines són les teues motivacions?

L’única motivació és l’estima per Alcoi. M’apassiona Alcoi i per a mi és un repte poder treballar per millorar la ciutat.

– Com definiries la teua candidatura?

Representa un canvi important. És molt plural, formada per persones que, des de fora de la política, han treballat i destacat en diferents vessants de la societat local i comarcal. Ara han decidit posar els seus valors al conjunt de la ciutat. Mai els ho agrairé prou.

– Quins són els principals problemes i necessitats d’Alcoi des del vostre punt de vista?

És necessari afavorir la creació d’ocupació per donar oportunitats i frenar la pèrdua de població. Als problemes econòmics, s’afegeix la manca de manteniment i neteja, evident per a tothom. Ens comprometem a posar en marxa un servei de reparacions exprés per a aconseguir una ciutat excel·lent. A banda, cal replantejar-se el model cultural. No podem tindre el Principal en precari després d’expulsar de la gestió a La Dependent.

– Penseu que Alcoi ha avançat durant els últims anys en algun sector o àmbit en concret?

L’apertura del Centre d’Art és el gran titular de la legislatura. Llàstima que el PSOE no s’haja pres amb el mateix interés l’apertura del centre de malalts mentals. El balanç és molt gris.

– Heu presentat un programa amb 23 reptes per a Alcoi, com els resumiries?

Són reptes amb propostes molt concretes. Estic fart de verbs que no diuen res. Tots els partits proclamen, per exemple: volem generar ocupació. Però com volen fer-ho? Nosaltres hem dissenyat mesures clares en tots els àmbits per aconseguir una ciutat dinàmica, sostenible, accessible, plural i amb la vista posada a Europa. La nostra proposta és molt diferent i els veïns estan destacant-ho perquè volen gent que els parle clar.

– Un dels eixos que plantegeu és el de millorar el nucli antic de la ciutat, com ho concretaríeu?

Anem a peatonalitzar el barri, però amb un pla ordenat, no com el PSOE, que va veure com la Justícia tombava la seua proposta. Instal·larem càmeres de lectura de matrícules que permeten el pas de veïns, comerciants i serveis. Aquesta mesura implica crear un nou aparcament en la zona de La Riba i reforçar el transport públic. Augmentarem la seguretat i oferirem importants rebaixes fiscals a les activitats econòmiques. El gran repte és aconseguir un barri creatiu, modificant les normes urbanístiques per fer compatible l’ús residencial i d’oficina en un mateix edifici. Així donarem eixida a habitatges que, per les seues condicions, no són atractius per viure. Insistisc, no ens limitem a dir què anem a fer, sinó com volem fer-ho. Hem parlat amb molta gent i col·lectius i els ha agradat la proposta.

– Afirmeu “no n’hi ha millor política social que l’ocupació”, de quina manera proposeu fomentar l’ocupació a Alcoi?

Proposem rebaixes fiscals a les empreses que contracten i volem implicar a la universitat per vincular treballs de final de grau a projectes concrets d’empreses de la zona. Posarem en marxa l’oficina de captació d’inversions i oferirem un servei d’assessorament a les empreses perquè puguen optar a ajudes d’altres administracions, especialment d’Europa. Hem vist que, malgrat les limitades competències de l’Ajuntament, es poden fer moltes coses. Hi ha moltes oportunitats de millora.

– Penseu que l’actual fragmentació dels partits de dretes vos pot afectar en els resultats?

És evident, tal com va passar en les eleccions generals i autonòmiques. Per això, amb les nostres propostes concretes busquem un vot transversal de persones que anteposen les persones a les sigles. Volem comptar amb la confiança dels veïns i veïnes que creuen en Alcoi i que valoren qui ofereix un projecte seriós amb mesures directes, no només paraules buides. Amb eixe objectiu hem treballat durant els últims mesos reunint-se amb més 90 entitats locals. Hem vingut per           escoltar-los.

Estaríeu dispostos a pactar govern amb altres partits? Quines serien les línies roges?

Sí. Els pactes formen part del sistema democràtic. La gent demana que els polítics parlen entre ells. Hem d’atendre eixa petició. Les línies són la Constitució, la sostenibilitat del sistema i el respecte pels drets socials que tant han costat d’aconseguir.

 Questionari Personal

– Una pel·lícula que t’agrade especialment

‘Hero’

– Un llibre o un autor

‘El puente de Alcántara’, de Frank Baer

– Un referent polític

Millor referents periodístics

– El primer treball

Periodista en Radio Alcoy

– Què faries si et tocara la loteria

Viatjar més sovint

– Què et lleva la son

Fallar als qui estime

– Que te’n portaries a una illa deserta

Aigua i llibres

– Una mania personal

No sóc maniós

– Una cosa que faces malament

Una només? Ballar

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *