foradia pressupostparticipatiualcoi

La primera senadora alcoiana de la democràcia

Vicente Jiménez, primera senadora alcoiana de la democràcia • "Farà tot el possible perquè el Senat siga una institució útil per a satisfer les necessitats i interessos de la gent"

vicentajimenez

Les eleccions celebrades el 26 de juny van lliurar a la coalició Compromís-Podem-EUPV A la Valenciana una senadora per la província d’Alacant, Vicenta Jiménez García. Així, els quatre escons del Senat corresponents a la nostra província estaran ocupats per tres persones del PP i una de l’espai progressista articulat entorn de Podem.

Vicenta Jiménez declara sentir-se “molt agraïda a totes les persones que amb el seu vot i el seu treball han ajudat al fet que siga la primera senadora alcoiana des del començament de la democràcia espanyola” i afirma que farà “tot el possible perquè el Senat siga una institució útil per a satisfer les necessitats i interessos de la gent de la nostra província”.

La votació al Senat és per llistes obertes, és a dir, cadascun dels electors pot votar a fins a tres candidats o candidates. Així, Vicenta Jiménez va obtenir quasi 190.000 vots en tota la província, més de 100.000 vots per sota dels tres senadors obtinguts pel PP però quasi 3000 vots per sobre d’Encarna Llinares, que encapçalava la llista al Senat pel PSOE.

Jiménez va ser la candidata al Senat més votada a Alcoi, amb 10555 vots (el 30.82% dels vots emesos en el municipi), seguida pels seus uns altres dos companys de llista: Albert Ramón Poveda Gadea (10.149 vots) i Isaac Torregrosa Cecilia (9.836 vots). Aquest bon resultat obtingut per al Senat per la confluència progressista va estar d’acord amb el primer lloc obtingut en la nostra ciutat per la formació A la Valenciana per al Congrés dels Diputats.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *