foradia pressupostparticipatiualcoi

‘El CAEHA recomana…’ Ramon Molina, les xemeneies de rajola en la industrialització

Continuem el cicle "El CAEHA recomana..." els socis proposen en una breu ressenya i Les Muntanyes anirem fent-se ressó dels suggeriments • La recomanació de hui ens la fa el soci Ramon Molina

La recomanació de hui ens ve del nostre soci Ramon Molina, autor d’un catàleg de les xemeneies industrials de rajola de les comarques de l’Alcoià i del Comtat, vinculades principalment a les manufactures del tèxtil i del paper en els segles XIX i XX.

S’hi analitzen aspectes sobre la seua construcció, localització en la fàbrica i tipologia, així com els relacionats amb la incorporació de l’energia del vapor als processos fabrils, factor determinant en la industrialització de la regió industrial d’Alcoi.

Originalment fou publicat a la revista Recerques del Museu d’Alcoi, però podeu trobar el PDF al repositori RACO:

MOLINA, Ramón (2011). “Las chimeneas de ladrillo en la circunscripción industrial de Alcoi”. Recerques del Museu d’Alcoi, núm. 20, pp. 217-292.

El Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics per a continuar divulgant la història local i el nostre patrimoni des de casa,  i el diari digital Les Muntanyes està compartint.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *