foradia mediambient

El VII concurs ‘Mostra la Ciència en vídeo’ de la UPV ja té guanyadors

L’institut Pare Arques de Cocentaina i La Milagrosa, en Ontinyent, es proclamen vencedors · L’objectiu és elaborar un vídeo de 3 a 4 minuts sobre un experiment de física o química

El Grau d’Enginyeria Química del Campus d’Alcoi de la UPV, en col·laboració amb la Setmana de la Ciència i la Càtedra Alcoi Ciutat del Coneixement, han organitzat el VII Concurs ‘Mostra la Ciència en vídeo’.

El concurs està dividit en dues categories: alumnes de 3r i 4t d’ESO i Cicles Formatius de Grau Mitjà, i de 1r i 2n de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior. En la primera modalitat, els guanyadors han estat, en primer lloc, el projecte ‘Determinació de la concentració de sucre en beguda de cola’ de La Milagrosa (Ontinyent). Aquest vídeo ha estat dirigit per la professora Inma Ferrero i l’han gravat els alumnes Alessandro Dodoc, Iman Kabbouri i Nerea Soler. El segon guardó ha estat per ‘Dóna’ns la llanda’, del col·legi Claret de Xàtiva. Els alumnes que han participat han sigut Izán Garrigues, Pablo Martínez i Raul Martínez. El professor responsable del grup ha sigut Enrique Monfort. El tercer premi en la categoria d’ESO i Cicles de Grau Mitjà ha reconegut l’experiment ‘Font d’Amoníac’, de l’IES Pedro Ibarra d’Elx. El vídeo ha sigut possible gràcies als alumnes David Martínez i Ana Bernal. La docent encarregada ha sigut María Isabel Benticuaga.

Pel que fa a la categoria de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior, el primer premi ha anat dirigit a Microscopi Bucal de l’IES Pare Arques de Cocentaina. El grup ha estat format per Pau García i Chengheng Lichen, dirigit pel professor Pau Sanchis. El segon guardó: ‘La flama de color porpra’, també ha anat a parar a l’IES Pare Arques de Cocentaina. El grup ha estat format per Samuel Moltó i Marta Pascual, dirigit pel mateix professor Sanchis. El tercer reconeixement ha valorat la tasca de l’experiment ‘PH amb llombarda’, del col·legi Sant Roc. El vídeo ha sigut realitzat per Paula Amorós i María Linares, amb l’ajuda de la professora Celia Sempere.

El funcionament del concurs científic

L’objectiu és desenvolupar un vídeo de 3-4 minuts en els quals es mostre un experiment relacionat amb la física o la química, que es realitzen en els laboratoris del centre d’estudis dels alumnes participants. Després d’entregar els premis de la setena edició de ‘Mostra la Ciència en vídeo’ alguns dels participants han visitat els laboratoris del Grau d’Enginyeria Química de la UPV.


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *