foradia subscriutegrat

Cursos específics dins del Programa d’Itineraris d’Inserció Sociolaboral a Alcoi

Podran obtindre certificats professionals

Aranza de Gràcia./

Dins del Programa d’Itineraris d’Inserció Soci Laboral de Persones en risc o situació d’exclusió social que està duent a terme l’Ajuntament d’Alcoi per tercer any consecutiu hi haurà una sèrie de cursos i tallers per a millorar l’ocupabilitat dels participants en aquests.

Aquest programa, cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, té com a fi la millora de l’ocupabilitat de les persones de la ciutat d’Alcoi que estan en risc o situació de risc d’exclusió social. L’objectiu general del programa és l’acostament de les persones en situació de vulnerabilitat a la integració i a l’ocupació, millorant la seua ocupabilitat. Amb aquest fi, es plantegen en el desenvolupament del programa itineraris personals d’inserció, que inclouen tant sessions individuals com sessions grupals, per a afavorir i reforçar actituds, competències i factors socials per a l’ús dels participants en el programa. En el programa estan treballant dues Tècniques d’Inserció Sociolaboral i una Treballadora Social.

Durant el mes de novembre, portaran avant un curs per a obtenir el carnet de manipulador d’aliments, un altre per a aconseguir el carnet de carretó elevador i un altre en el qual en finalitzar se’ls donarà la Targeta Professional de la Construcció. Es tracta de cursos que tenen com a objectiu directe que els participants obtinguen algun dels certificats o requisits necessaris per a poder accedir a determinats llocs de treball, i així ampliar i millorar les seues possibilitats de contractació en aquests sectors. Els cursos seran realitzats per centres homologats per a impartir aquesta formació.

A més d’aquesta formació específica de qualificació professional, també realitzaran tres tallers en els quals treballaran la Intel·ligència Emocional personal i per a l’ocupació. A través d’una metodologia dinàmica, amb activitats i ‘role playing’ entre altres. Els usuaris podran aprendre a gestionar millor les seues emocions i a enfrontar-se a les situacions vitals actuals que estan vivint, de tal manera que els puga repercutir positivament en la cerca d’ocupació i millora de la seua ocupabilitat. Aquests tallers tindran una duració de 15 hores dividits en 5 sessions. Han realitzat una segmentació dels usuaris que participaran per a homogeneïtzar als seus components i aconseguir poder realitzar més activitats específiques i millor orientades a cadascun d’ells, podent aconseguir així una major efectivitat.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gràcia, destaca “el treball realitzat més enllà de les xifres en aquests casos és important, els noms, darrere de cadascun d’aquests usuaris hi ha una història i una família, i tant ells, per la seua obstinació a créixer com a persones, com les persones que treballen amb ells, es mereixen un reconeixement“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *