foradia subscriutegrat

El PSPV-PSOE manté la intenció de crear un govern en solitari com a “primera opció”

La data fixada per a la constitució del nou Ajuntament és el 15 de juny · El PSOE manté la seua intenció de governar en solitari amb els seus dotze regidors, sis dones i sis homes, en paritat · No obstant, reconeix que “encara queda temps” per a prendre una decisió

Amb els 12 regidors i els 12.603 vots aconseguits en les municipals del 26M pel PSOE d’Alcoi, l’alcalde en funcions, Toni Francés, ha manifestat a El Grat que la primera opció que el seu grup baralla continua essent la d’un govern plenament socialista. Malgrat això, ha insistit en què “encara queda temps per parlar en altres grups i saber què pensa l’executiva local” abans de prendre cap decisió ferma.

Els resultats

El PSOE és l’únic partit que creix en vots i regidors. “Estem molt satisfets: han estat 4 anys molt intensos en què Alcoi ha millorat i ha avançat”, ha manifestat Francés. Per la seua banda, el PP és la segona força política en vots, que manté la representació de 4 regidors. Compromís perd un regidor i es queda amb dos, al front dels quals estarà, Màrius Ivorra. Ciutadans i Guanyar baixen a 2 regidors cadascun, per la qual cosa veuen reduïda la seua representació. Dos edils obté també Podem. Vox, amb un regidor, entra a l’Ajuntament amb 1.598 vots.

La nova Corporació la integraran els socialistes Antoni Francés, Lorena Zamorano, Jordi Martínez, Vanessa Moltó, Jordi Silvestre, Aranza de Gràcia, Alberto Belda, María Baca, Raül Llopis, Teresa Sanjuan, Miguel Juan Reig i Carolina Ortiz, pel Partit Popular Quique Ruiz, Lliris García, Quico Cantó i Amalia Payá, per Compromís Marius Ivorra i Elisa Guillem, per Ciutadans Rosa García i Marcos Martínez, de Podem Naiara Davó i Cristian Santiago, per Guanyar Sandra Obiol i Pablo Gonzàlez i David Abad de Vox.

Resultats Alcoi

PSPV-P.S.O.E – . 12.603 Vots / 43,29% – 12 Regidors

PP – 4.756 Vots / 16,34% – 4 Regidors

COMPROMIS MUNICIPAL – 2.555 Vots / 8,78% – 2 Regidors

Ciudadanos 2.473 Vots / 8,49% – 2 Regidors

PODEM – 2.398 Vots / 8,24% 2 Regidors

GA-EUPV:SE – 2.255 Vots / 7,75% – 2 Regidors

VOX – 1.598 Vots / 5,49% – 1 Regidor

Font: Redacció./


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *