lasarga subscriutegrat

Més de 8.000 persones defensen l’educació en valencià a Benilloba

El programa contemplava concerts de Pep Gimeno 'Botifarra', així com el cantautor Dani Miquel, sense oblidar el correfoc dels Dimonis de l'Alqueria

Benilloba va ser l’escenari de la 32 edició de les Trobades pel Valencià de les comarques de l’Alcoià i el Comtat.

Més de 8.000 persones van passejar pels carrers de Benilloba entre el matí i la vesprada del dissabte, després del gran concert ofert el divendres a càrrec de Botifarra quartet. Hi van participar quaranta centres educatius de la comarca, a més d’associacions culturals, editorials, empreses, institucions i universitats. La festa grossa va ser durant la vesprada, en què van tindre lloc els tallers, el concert de Dani Miquel, els parlaments i, a la nit, el Correfoc dels Dimonis de l’Alqueria i el concert dels grups Allioli i Cactus.
Entre les autoritats, hi van estar presents, entre altres, Tudi Torró, Directora Territorial d’Educació d’Alacant, Carles Cortés, per la Universitat d’Alacant, Manuel Gomícia, president de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, Verònica Cantó, de l’Acadèmia de la Llengua o Natxo Badenes, president d’Escola Valenciana. La Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat va destacar l’èxit de participació, en una jornada lúdica i reivindicativa, en defensa de l’escola, la llengua i la cultura. L’any que ve, la Trobada serà organitzada per les escoles rurals d’Agres, Alfafara i Gaianes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *