foradia subscriutegrat

Els malalts d’ELA celebren el seu dinar solidari a Alcoi

L'encontre està previst pel 15 de juny al restaurant de la filà Gusmans

ADELA-CV, Associació Valenciana de malalts d’Esclerosi Lateral Amiotròfica, ha organitzat un menjar solidari a la ciutat d’Alcoi, amb la col·laboració de la Regidoria de Polítiques Socials. El dissabte 15 de juny a les 14.00 hores, tindrà lloc aquest menjar, amb un cost de 20 euros, donatiu inclòs, en el Restaurant Filà Gusmans.

El gerent del restaurant, David Gonçalves Brotons, ha sigut un dels principals valedors de l’esdeveniment, organitzant aquesta reunió que permetrà als assistents gaudir de la gastronomia i de la música festera a la ciutat dels ponts a més de col·laborar amb una causa solidària.

L’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) és una malaltia neurodegenerativa que provoca una progressiva paralització dels músculs que intervenen en la mobilitat, la parla, la deglució i la respiració. No afecta la sensibilitat, els sentits ni la capacitat intel·lectual. El seu origen és desconegut i manca de tractament curatiu, encara que sí pal·liatiu i simptomàtic. L’ELA està considerada com a Malaltia Estranya i es diagnostiquen a Espanya quasi 900 nous casos d’ELA cada any, de 2 a 3 per dia. El nombre de persones que viuen amb ELA a la Comunitat Valenciana s’aproxima a 400.

Aroa Mira, regidora de Polítiques Socials, destaca la col·laboració municipal amb aquesta associació: “Des de l’Ajuntament, hem col·laborat amb ADELA-CV en diferents activitats, entre elles, les masterclass de zumba amb les quals sempre hem collit un gran èxit de participants o amb la celebració del dia de l’ELA il·luminant de color verd els assortidors alcoians, amb la clara intenció de donar a conéixer l’ELA i donar suport a aquesta associació que, com moltes altres entitats socials, fa un treball incansable per a lluitar contra aquesta terrible malaltia”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *