foradia subscriutegrat

Alcoi participa en Sevilla en una reunió de la Comissió de Seguiment de la RECE

Alcoi forma part de la comissió de la RECE (Xarxa Espanyola de Ciutats Educadores) des de 2013

El regidor d’Educació en Alcoi, Alberto Belda, ha participat, juntament amb tècniques del Departament, en una reunió de la Comissió de Seguiment de la RECE Xarxa Espanyola de Ciutats Educadores, que va tindre lloc en Sevilla el passat 10 de desembre.

Durant l’encontre van preparar la XIV Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores que se celebrarà en Sevilla els dies 11, 12 i 13 de març de 2020. “Des del Departament d’Educació estem valorant la participació d’Alcoi presentant projectes com l’Aula PI de convivència, la Mostra de Teatre Escolar o els Pressupostos Participatius per a Xiquets“, explica el regidor d’Educació.

La comissió de Seguiment és l’òrgan de govern que coordina la RECE i tot el treball de les distintes xarxes temàtiques, planteja accions que han de realitzar els distints ajuntaments que pertanyen a la RECE i proposa les Trobades de la Xarxa Estatal, que se celebren cada dos anys. Alcoi està en la Comissió de Seguiment des de 2013, amb Barcelona, Avilés, Bilbao, Vitòria, Sant Just Desvern, Rivas Vaciamadrid, Argamasilla de Calatrava, Ciudad Real, Granollers, Lleida, El Prat de Llobregat i Sevilla.

En aquests dos anys (2018/19) hi ha hagut 6 xarxes temàtiques en marxa, on participen tècnics de 25 ciutats diferents, on es comparteixen experiències, s’elaboren projectes i actuen per poder dur-los endavant en cada ciutat.

Alcoi forma part de dues xarxes temàtiques, la Xarxa Bilbao ‘Ciutat de Valors’, que té com principal finalitat reflexionar sobre els valors que han d’impulsar una ciutat educadora, com a motor de tracció humana de una ciutat, i Xarxa Vitòria-Gasteiz ‘Segregació escolar’, que té com a objectius més destacats facilitar que les polítiques educatives municipals es transformen en factors d’inclusió, millorar la inclusivitat de les escoles per a millorar el caràcter inclusiu de les nostres Ciutats Educadores i proposar models d’intervenció educativa que faciliten als governs locals l’administració del creixement de la ciutat i les seues transformacions. En les dues xarxes en què s’ha treballat s’han presentat, a més, bones pràctiques de tots els ajuntaments participants, relacionades amb la temàtica que s’hi ha tractat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *