foradia cdturisme

Manolo Flores: “L’aigua del surtidor d’Amando Blanquer ja ha tornat a brollar i el govern està intervenint en l’accesibilitat”

Parlem amb el president de l’Associació de Veïns de la Zona Nord • L’edició 41 de la setmana dels barris comença el dijous 20 de juny

La Zona Nord celebra la seua 41a setmana dels barris del 20 al 29 de juny. Els preparatius s’escalfen simultàniament a les obres que estan desenvolupant-se en diferents espais de la zona. Els veïns estan veient què els treballs estan finalitzant-se a temps.

Més de 17.000 veïns ja estan preparats per a tornar a viure les festes del barri, el seu, el de la Zona Nord. L’edició 41 de la setmana dels barris comença el dijous 20 de juny. Ho farà amb moltes novetats, a més de les activitats que ja han quedat instaurades en la multitudinària celebració del barri. A les 19.30 hores, l’amfiteatre Amando Blanquer acollirà els balls de saló organitzats per Aprenguem Junts, dins les activitats realitzades a la seu de l’associació, on també s’imparteixen classes de pintura.

El divendres 21 de Juny amaneix, a les huit, amb la plantà de la foguera. Una obra reivindicativa que aquest any se centra en els parcs del barri i la necessitat de municipalitzar l’aigua. “l’estat d’abandó que han patit, i encara algunes pateixen, les nostres zones d’esbarjo: l’aigua del surtidor d’Amando Blanquer ja ha tornat a brollar i el govern municipal està intervenint en l’accesibilitat i la construcció d’un ascensor en l’amfiteatre, però ens ha promés que estarà tot enllestit per a festes”. Així ho anuncia Manolo Flores, president de l’Associació de Veïns de la Zona Nord, que recorda que també estan duent-se a terme dos actuacions més: l’Avinguda de la Hispanitat i la col·locació dels passos elevats, i l’adequació de la plaça annexa al col·legi Esclaves. 

Més actes, més barri

Foguera Zona Nord

La Zona Nord reviurà en juny amb moltes més activitats. El 21 de juny de vesprada, després de la inauguració de les obres del alumnes de pintura de l’associació, s’estrena, a les 20.00 hores, una classe de ioga. Al dia següent, a les sis, la zona de Joan Martorell acollirà una partida de pilota valenciana; a les huit, l’amfiteatre sonarà a ritme de La Parranda del Portell, amb sons de les Illes Canàries, vinguts de Castalla. Ja el dia 23 se celebrarà el Dia del Ros: a les 9.00 hi haurà petanca, després, la Volta en bicicleta pel barri, i ja de vesprada, festa de disfresses, teatre infantil, sopar de cabasset i cercavila. A la mitjanit, cremà de la foguera. Finalment, les festes de la Zona Nord segueixen el 24 de juny amb una proposta de vesprada flamenca i ballet, a l’amfiteatre Amando Blanquer, i un concert de pols i pua des d’Aprenguem Junts i, com a novetat, l’actuació dels joves de l’Orquestra Simfònica Alcoiana, que repetiran el dia 27. Cinema, projecció del documental Los trileros del agua i més actuacions musicals, sense oblidar una nova edició de l’olleta al carrer, completen l’ampli programa de festes del barri de la Zona Nord fins el dia 29.

Font: Marta Gisbert./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *