foradia mediambient

L’Ajuntament d’Alcoi obri el termini per adjudicar sis habitatges més

Dins de la borsa d’habitatge socials

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament d’Alcoi ofereix sis nous habitatges per a famílies o unitats de convivència que tenint ingressos estables no poden accedir a habitatges en règim normalitzat o a un lloguer de mercat.

Les famílies o unitats de convivència han d’estar al corrent de les obligacions fiscals i no haver ocupat un habitatge de manera il·legal, entre altres requisits.

Aquesta és la segona adjudicació d’habitatges socials que es realitza basant-se en el reglament d’habitatge que es va aprovar en el ple municipal i que permet atorgar aquests habitatges de manera objectiva.

Les bases per a aquesta nova adjudicació d’habitatges van ser publicades el passat 11 d’octubre de 2019 en el BOP i, des de l’endemà a la publicació, hi ha un mes per a presentar les sol·licituds en el registre de l’Ajuntament d’Alcoi.

L’edil delegada d’habitatge, María Baca, explica: “La primera adjudicació de quatre habitatge que realitzem ha funcionat de manera positiva, per això des del departament hem realitzat un important esforç per a rehabilitar un nombre alt d’habitatges del parc municipal i poder-les oferir amb aquest sistema, reservant una altra bossa una vegada reunisques les condicions d’habilitat, per a necessitats d’urgència, maltractaments o altres supòsits especials“.

Entre els requisits que han de complir els beneficiaris, i que es poden consultar en l’àrea d’habitatge de l’Ajuntament d’Alcoi, https://www.alcoi.org/ca/areas/vivienda/index.html, es troba ser com a mínim una unitat familiar de dues persones, el disposar d’una font oficial d’ingressos entre 1 i 2 vegades el IPREM amb pagues entre tots els membres; estar al corrent de les obligacions tributaris; no haver sigut desnonat per impagament dos o més vegades; no haver renunciat a cap oferta laboral ni pla d’ocupació; no haver ocupat il·legalment un habitatge i no haver sigut beneficiari els últims 5 anys d’un habitatge de protecció pública.

Els beneficiaris també tenen obligacions com, si estan en atur, acreditar que estan en cerca activa d’ocupació i col·laborar en els processos d’intervenció per part del Departament d’Habitatge i Serveis Socials, entre altres.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *