foradia aproop

Amparo Cantó i Isabel Bernabeu, professores del col·legi Sant Vicent: “És un projecte conjunt entre els centres de la Xarxa Unesco”

L’educació a través de Desplastifica’t. Parlem amb Amparo Cantó i Isabel Bernabeu, professores del col·legi Sant Vicent

Alcoi té un compromís amb el seu futur que passa, com sempre, per cuidar el Medi Ambient. Parlem de l’èxit de la campanya Desplastifica’t a Alcoi: un projecte que naix gràcies als centres adherits a la Xarxa Unesco, i que ha assumit recentment l’Ajuntament d’Alcoi.

Diferents iniciatives de col·legis i instituts, i des del departament de Medi Ambient, conflueixen en un mateix objectiu: fer del nostre planeta un lloc més amigable. Parlem amb els representants implicats en el projecte Desplastifica’t en la ciutat d’Alcoi.

Una idea comú: educar des de la base és primordial. Els xiquets i les xiquetes són els futurs veïns i veïnes de la ciutat d’Alcoi; han d’aprendre de manera entretenguda que el medi cal respectar-lo.

“Intentem que tots reciclen i que facen ús del contenidor groc”. Eixe és l’objectiu dels alumnes del centre Sant Vicent, segons explica una de les professores que coordinen el projecte Desplastifica’t allí, Amparo Cantó. “Estem posant el focus específicament en Infantil, en xiquets i xiquetes de cinc anys”.

Junt a la seua companya, Isabel Bernabeu, han dut a terme diferents actuacions, des de Carnestoltes ‘sostenibles’, fins arribar a les famílies dels alumnes, inclús, i també l’elaboració de bosses de tela per a llepolies, i també murals. “Este és un projecte coordinat, conjunt, amb els instituts Andreu Sempere i Pare Vitòria, i amb la resta de centres Unesco, prop de 90, arreu d’Espanya”. Abanderades del peix globus, la tortuga i la garsa real, insígnia de Desplastifica’t, ho tenen clar: “Volem anar a més”.

Font: Marta Rosella./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *