foradia subscriutegrat

Santi Víllora, professor IES Pare Vitòria: “En el medi ambient, hem de començar des dels fonaments”

L’educació a través de Desplastifica’t. Parlem amb Santi Víllora, professor IES Pare Vitòria

Alcoi té un compromís amb el seu futur que passa, com sempre, per cuidar el Medi Ambient. Parlem de l’èxit de la campanya Desplastifica’t a Alcoi: un projecte que naix gràcies als centres adherits a la Xarxa Unesco, i que ha assumit recentment l’Ajuntament d’Alcoi.

Diferents iniciatives de col·legis i instituts, i des del departament de Medi Ambient, conflueixen en un mateix objectiu: fer del nostre planeta un lloc més amigable. Parlem amb els representants implicats en el projecte Desplastifica’t en la ciutat d’Alcoi.

Una idea comú: educar des de la base és primordial. Els xiquets i les xiquetes són els futurs veïns i veïnes de la ciutat d’Alcoi; han d’aprendre de manera entretenguda que el medi cal respectar-lo.

La proposta Desplastifica’t naix en un encontre de centres Unesco celebrat fa un any a Benidorm. “És un projecte estés a nivell nacional per tal de conscienciar sobre l’eliminació dels plàstics”. A Alcoi, un dels centres adherits és l’institut Pare Vitòria, d’on és professor Santi Víllora. Allí han desenvolupat diferents campanyes, des de biologia i ciències socials a primer d’ESO, fins l’elaboració d’un ninot de trossos de plàstic.

“Hem de treballar des d’Infantil, seguint amb la lupa als més menuts, començant des dels fonaments, cap al futur”. El docent llança la pregunta: què fan les empreses de la neteja? Entre altres projectes interessants dins la campanya, la detecció de microplàstics al riu Serpis. Altre institut, l’Andreu Sempere, i el col·legi Sant Vicent, també participen a la iniciativa.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *