foradia cdturisme

L’Ivam Cada Alcoi inaugura una mostra sobre l’art tèxtil com a mitjà de protesta

La Mostra, sota el títol 'Filant idees. Teixint art', podrà visitar-se fins el 27 d'octubre a la seu alcoiana de l'Institut Valencià d'Art Modern

La seu de l’Ivam a Alcoi ha renovat la seua proposta expositiva. Es tracta de la mostra ‘Filant idees. Teixint art’, comissariada per Maria Jesús Folch, i que podrà visitar-se fins el 27 d’octubre. Entre els temes que defensa, la reivindicació social i la feminista.

L’Ivam Cada Alcoi porta una nova iniciativa a la ciutat després del projecte de col·lecció de pintura espanyola del S.XIX i S.XX. ‘Filant idees. Teixint art’, inaugurada aquest 26 de juny, narra el llenguatge propi de l’art tèxtil a través de diferents moviments i obres d’artistes com ara Antoni Tàpies, Annette Messager, Josep Grau-Garriga o Laura Prouvost. Directament vinculada amb les arrels culturals i històriques de la ciutat, enllaça amb la tradició industrial tèxtil d’Alcoi, que ha estat la base de la seua economia des de fa segles. A través de la mostra s’analitza l’evolució de l’art tèxtil des de mitjans dels anys 60, quan es va alliberar de la pintura, les arts aplicades i l’interiorisme per iniciar el seu camí en solitari.

Altres detalls sobre l’exposició a l’Ivam Cada Alcoi, i més propostes

Dividida en tres seccions, l’exhibició arrenca amb “La conquesta de l’espai i de la matèria”, en la qual es narra la ruptura que fa l’art tèxtil amb les arts aplicades i l’interiorisme. Una ruptura que va trobar en les biennals de Lausana una plataforma de difusió entre 1962 i 1995 amb Jean Luçart i Pierre Pauli com a impulsors d’aquesta nova forma d’expressió dels teixits. D’altra banda, la sala gestionada per l’Ajuntament també té una nova proposta, inaugurada en paral·lel. La protagonista de la tercera planta és l’artista Ana Esteve Reig amb el projecte ‘El somni de la pantalla’. Nascuda a Agres, el seu treball arriba a la sala Media Art amb el vídeo ‘La pantalla màgica’. Altres dues propostes audiovisuals, ‘El documental de Dalila’ i ‘Tancament’, es podran veure també a la sala de l’Ajuntament en l’Ivam Cada Alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *