foradia subscriutegrat

Continuem

article per Aitor Pla

Hui, 28 de juny, se celebra el dia internacional de l’orgull LGTBi, i és moment per a fer balanç dels objectius assolits, i els passos enrere que hem tingut com a societat en l’avanç la d’igualtat del col·lectiu LGTBi.

Un dels objectius assolits, del que com a societat hem de felicitar-nos, és l’aprovació de la Llei d’Igualtat LGTBi en les Corts Valencianes, amb el consens de tots els partits polítics, societat, col·lectius… que van fer que hui en dia tinguem la llei més desenvolupada de tot el país. Un consens que ja va costar aconseguir en el seu moment, argumentant allò de “Una abstenció positiva” ara, i després d’un any d’aquella aprovació seria molt complicat arribar a aquell consens, pels moviments polítics que han arribat al nostre país, i que sincerament ens volen tornar a tancar a l’Espanya del blanc i negre i donar un pas enrere en el temps sobre els drets a aconseguits per part de tota la societat. Som un país lliure, un país amb llibertats i no hem de consentir que uns pocs intenten posar en dubte els drets que té el col·lectiu LGTBi. 

Alcoi és una ciutat que ha d’avançar molt en aquest aspecte. També és cert que s’han anat fent avanços significatius, però encara no s’ha fet el pas necessari per a aconseguir fer visible el col·lectiu a la nostra ciutat. Una bona prova és el debat que va organitzar Fresneda Magazine i Diversitat, on la resposta per part de la societat alcoiana va ser aclaparadora, veient-se durant el debat i en les setmanes posteriors. Hi ha ganes de donar visibilitat al col·lectiu en una ciutat de prop de 60.000 habitants, amb ganes de fer i promoure activitats, ja siguen lúdiques o de calat polític i social, hi ha ganes d’unir-nos i trobar-nos per a treballar tots a l’una. En definitiva, hi ha ganes de continuar.

En moments de molt de soroll polític, i que es posen en qüestió els drets del col·lectiu, hem de donar una resposta sense titubejos i unànime com a societat, davant comentaris de manar l’orgull “a una de casa de camp” o “El matrimoni és únicament la unió entre un home i una dona”. Hem d’unir-nos els demòcrates i no donar corda a algunes persones amb ideals tan reaccionaris i que ens fan mal a la nostra democràcia, suposadament avançada. Cal ser conscients que també hem de denunciar a qui intente blanquejar el missatge d’aquells que no creuen en els drets del col·lectiu LGTBi, ja que en seran igual, de còmplices.

Continuem lluitant, continuem defensant els drets del col·lectiu, continuem donant visibilitat al col·lectiu, continuem denunciant l’homofòbia, continuem lluitant davant un país lliure… CONTINUEM.

Unim forces i lluitem per un País i un Alcoi lliure d’homofòbia. 

Font: Aitor Pla./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *