foradia subscriutegrat

Alcoi en contra de la LGTBIFòbia

La regidoria d'Igualtat realitza durant tot l'any accions i iniciatives com tallers, contacontes, o campanyes de sensibilització per a donar suport al col·lectiu LGTBI

En el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra Lesbofòbia, Homofòbia, Bifòbia i Transfòbia. I és que, hui en dia la comunitat LGTBI encara sofreix discriminació, persecució, exclusió o fustigació per la seua orientació sexual o per la seua identitat de gènere. Aquest dia va ser reconegut pel Consell de Ministres, mitjançant un acord, en juny de 2009.

A més, aquest 17 de maig s’han complit 31 anys des de que es va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals de l’OMS, i per tant, és un dia per a continuar lluitant i visibilitzant la discriminació que ha sofrit o continua sofrint aquest col·lectiu.

Segons les xifres del Ministeri de l’Interior, els delictes d’odi a Espanya en l’any 2019 (última estadística vigent), va ascendir a 1.706 delictes i infraccions administratives, augmentant un 6,8% respecte a l’any 2018. D’aquests delictes d’odi, els que ataquen a la identitat de gènere o a l’orientació sexual són el 16,3% del total, i segons indica el Ministeri, aquests tipus de delictes han augmentat.

Per a l’Ajuntament d’Alcoi és important lluitar contra aquesta discriminació, per això, la regidora d’Igualtat, Aranza de Gracia, ha explicat que: “La igualtat formal de les persones LGTBI està garantida pel nostre ordenament jurídic. En el nostre territori especialment per la llei 23/2018 de 29 de novembre, de la Generalitat, d’igualtat de les persones LGTBI. No obstant això, les dades demostren que la igualtat real encara podem i devem millorar-la. Així doncs, hem de continuar treballant com a administració local per a garantir-la. Al cap i a la fi, és la nostra labor defensar els drets de les persones LGTBI, perquè suposa defensar els drets humans”.

Respecte al treball que es fa al consistori, de Gracia destaca que: “L’administració local és fonamental per a combatre la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere atés que és la institució pública que treballen més prop de la ciutadania. Conjuminant forces amb altres institucions com la Generalitat Valenciana, és la nostra labor protegir la ciutadania LGTBI. Des del Departament d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi donem els suport a les entitats que treballen per donar visibilitat a aquest col·lectiu i treballem des de l’àmbit de l’educació involucrant als centres educatius. A més, per donar visibilitat en la ciutat s’han pintat bancs amb els Colors LGTBI en diferents barris de la ciutat”.

Concretament, des de l’Ajuntament, i des de la regidoria d’Igualtat, s’han dut a terme durant la legislatura diferents actuacions amb relació a la diversitat afectiva-sexual, malgrat que per la pandèmia moltes d’elles s’han hagut d’ajornar o suspendre.

S’han fet tallers de diversitat afectiva-sexual amb perspectiva de gènere per a centres educatius, persones usuàries de la Renda Valenciana d’Inclusió i a dones víctimes de violència de gènere. També s’han dut a terme tallers Contacontes per visibilitzar la diversitat, o campanyes de sensibilització com ‘Orgull de ser diverses’.

En aquest 2021 s’ha pintat el ‘Banc LGTBI’ en diferents barris de la ciutat, i concretament, per al dia 17 de maig, s’ha fet una campanya de sensibilització amb el muntatge escènic de molinets de vent (símbol de canvi, moviment i llibertat). Aquest muntatge es pot veure a la plaça de dins i en altres punts de la ciutat. Per tal de fer els Molinets s’ha comptat amb la participació dels centres educatius.

El dia 28 de juny es commemorarà el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, i es durà a terme una nova campanya de sensibilització. En aquesta ocasió serà un mural col·laboratiu en el qual pot participar la ciutadania.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *