foradia subscriutegrat

Els afectats per xylella insisteixen en el pla de contenció aquest divendres, a Cocentaina

La reunió, prevista per la vesprada al Centre Social Real Blanc, va dirigida tant a veïns com a membres dels ajuntaments, cooperatives, associacions i entitats públiques, a banda dels agricultors

Els agricultors afectats a El Comtat han convocat una assemblea comarcal al Centre Social Real Blanc, a partir de les 18.30 hores, el proper 5 de juliol

Davant el canvi de circumstàncies en el problema de xylella fastidiosa, els afectats per la bacteria dels ametlers consideren “oportú i necessari” reunir-se per replantejar-se la situació. Asseguren que la plaga està disseminada pels camps en producció, pels erms i pels boscos, i el nombre de parcel·les afectades ha augmentat exponencialment, considerant que “la malaltia ja no es por eradicar”, basant-se en el que diuen els científics i permet la Unió Europea.

La via de la contenció

Els agricultors reclamen l’adopció del control de la plaga de xylella fastidiosa que infecta els ametlers, aplicant l´article 7 de la Decisió d´Execució de la UE 2015/789 i modificacions posteriors, que reconeix la contenció com la forma adequada a la situació d´establiment i dispersió de la plaga per varies comarques del territori.

Als pobles estan fent-se concentracions, sessions informatives, assemblees de poble, plenaris de corporacions… Totes accions que cal posar en comú.

L’ordre del dia

L’encontre de divendres planteja, com a primer punt a tractar, la situació actual de la plaga, i les seues conseqüències: tant la desena resolució, amb el nombre de parcel·les afectades, hectàrees de territori, i augment del nombre de municipis afectats i augment de la dispersió exponencial, a favor de contenció, junt al punt de vista del agricultors.

Com a segon punt, es vol buscar una estratègia: mesures per a exigir la contenció, i parar leradicació. En tercer lloc, abordar la necessitat de procurar la participació de tots i coordinar-se per defensar la posició. Opcions organitzatives. Per últim, preguntes i noves propostes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *