foradia cdturisme

El mexicà Abel García guanya el concurs de guitarra de Gandia

En la categoria absoluta d'aquesta quarta edició que organitza la capital de La Safor

Dissabte passat 6 de juliol va tindre lloc la final del quart Concurs de Guitarra per a joves intèrprets a la Casa de Cultura de Gandia. Enric Madriguera (els EUA), Xiaoli Gao (la Xina), Tomomi Kohno (el Japó), Enrique Sanz-Burguete i David López (Espanya), van ser els membres del tribunal encarregat de valorar als joves guitarristes que es van donar cita en aquest esdeveniment.

Abel García, natural de Paracho (Mèxic) i fill del famós lutier Abel García, va ser mereixedor del màxim guardó en la categoria absoluta. Cal destacar que tots els primers premis de les diferents categories van ser atorgats per decisió unànime del tribunal.

Després de la cerimònia de lliurament de premis es van poder escoltar les guitarres de Valentín Andronic, Guitarres Esteve i les cordes de la marca RC Strings, totes elles empreses patrocinadores del festival. Per a aquesta activitat es va comptar amb la presència del músic valencià Paco Oltra, qui va oferir un repertori variat perquè el nombrós públic assistent poguera apreciar els matisos sonors de la combinació de guitarres i cordes. A continuació diversos grups de cambra van fer un mostrari del seu treball al llarg de la setmana.

Finalment, per a tancar el festival, es va procedir al lliurament de diplomes del curs, que enguany ha comptat amb professors i alumnes procedents de Veneçuela, Àustria, Bulgària, Itàlia, Ucraïna, Espanya, el Japó i els EUA.

La resta dels premiats

Són els següents:

CATEGORIA A (fins a 11 anys)

Finalista: David Puig
Tercer Premi: Alejandra Rozas i Sandra Cardona
Segon Premi: Carla Reig
Primer Premi: Joan Gimeno

CATEGORÍA B (fins a 14 anys)

Segon Premi: Abel Parejo Calabuig
Primer Premi: Cor Parellada Martín

CATEGORÍA C (fins a 17 anys)

Tercer Premi: Jesús Palacios Moltó
Segon Premi: Sebastián Villora
Primer Premi: Stoyan Paskov

CATEGORIA D (fins a 23 anys)

Tercer Premi: Pablo Cabré Plasència
Segon Premi: Inés Sousa i Milen Petrov
Primer Premi: Abel García Ayala

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *