foradia camaraalcoi

La Fundació Mutua Levante inaugura una mostra sobre el centenari de la Societat Unió Musical d’Alcoi

L'exposició, sota el títol 'Banda de música de La Creu Roja', podrà visitar-se al llarg del mes de juliol en la seu de la Fundació, a la plaça d'Espanya

L’exposició ‘Banda de música de La Creu Roja’ podrà visitar-se fins el 31 de juliol, en horari de dilluns a dissabte de 10.00 a 14.00 i de 18.00 a 21.00 hores, a la plaça d’Espanya

Sobre la proposta

L’any 1905, amb músics procedents de les altres bandes locals, fonamentalment de la desapareguda Banda de Música de la ‘Sociedad El Trabajo’, es crea a Alcoi la ‘Sociedad Lírico Moderna’.

A l’estiu de 1919 la banda de música Lírico Moderna ingressa en la Delegación de la Cruz Roja de Alcoy. Seria la Banda de Música de la Creu Roja des d’eixe any fins el 1931. Des d’eixe any i fins a l’actualitat la banda ha tingut diverses denominacions oficials, ‘Sociedad Artística Unión Musical’, ‘Unión Musical de Educación y Descanso’, ‘Unión Musical de Alcoy’, i, des de 1985, Societat Unió Musical d’Alcoi, però sempre mantenint eixe esperit dels que la van fundar.

Aquest any compleix un segle de vida i per això ha volgut compartir en aquesta exposició una mostra de tot el que ha viscut aquesta gran Banda: directors, obres, representacions… I una mostra de la solidaritat que, com a part de la Creu Roja, va demostrar en els moments difícils.

Activitats complementàries

14 juliol a les 19.30 hores. Concert homenatge a la Creu Roja d’Alcoi al Círculo Industrial.

17 de juliol a les 20.00 hores. Conferència: ‘El projecte educatiu de les escoes de música de les societats musicals al segle XXI’. Ponent: Manuel Tomás Ludeña.

25 juliol a les 20.00 hores. Conferència: ‘Patrimoni musical i bandes. La Banda de Música de la Creu Roja d’Alcoi’. Ponents: Jorge García i Ernest Llorens Climent.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *