foradia subscriutegrat

De dragons i eleccions

Mirada al món per Ester Jordà

Escrivia Almudena Grande la setmana passada en ‘El País’ sobre 3 importants ensenyances que extraure de la sèrie ‘Juego de Tronos’. La primera, encara que òbvia, no sempre ho és tant, i és que és essencial triar bé els líders. La segona, que val la pena parar-se a estudiar els mapes, és a dir, parar-se a documentar-se. La tercera, que no hi ha res més perillós, més maligne i tòxic, que l’estendard de la puresa. I desgraciadament, la política de dreta bé s’ha encarregat de traure els pedigrins de l’alguns candidats que ja créiem extints i que, oh sorpresa, els senyorets i les senyoretes seguixen entre nosaltres.

Però ‘Juego de Tronos’ és ficció i pot permetre’s exactament això, la ficció, i que un enano, un discapacitat i una dona (la menys bellea de totes) siguen finalment els autèntics protagonistes i herois de la història ens dóna una perspectiva molt funesta quan mirem cap a la realitat que ens aguaita. O pitjor, la realitat que hem triat i votat.

Les banderes de cada una de les principals famílies (Stark, Lannister, Targaryen, Greyjoy, etc) inunden les tasses, camisetes, fons de pantalla… dels fans igual que les dels ‘muy, mucho, españoles‘ ho fan en polseres, corretges de rellotges o inclús el balcó de casa.

Amb dragons o sense cada un de nosaltres lluita per la seua pròpia supervivència però la història està plena de ‘Daenerys’, cabdills que es creuen amb un poder diví o un raciocini superior que els mostra el millor per a tots. I desgraciadament la nostra vida cíclica ens demostra que cada cert temps la societat està necessitada de u. No pareixem aprendre que ningú està exempt d’errors i que ningú està prou preparat per a governar sense una democràcia que ho controle, ningú.

La història de la humanitat, la que portem impresa en els nostres gens, està plena de dragons assolant vides d’innocents. I així continuarà, ho demostrem amb els nostres vots a partits que ens parlen de justícia divina, de banderes i de la puresa d’hòmens de bé’.

Si Daenerys després d’arrasar amb els seus dragons s’haguera presentat a les eleccions… l’haguérem votat.

Font: Ester Jordà./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *