foradia subscriutegrat

La Caixa i l’Ajuntament de Gandia presenten l’exposició ‘L’Àrtic es trenca’

L'exposició organitzada per La Caixa es podrà visitar al passeig del Port, al Moll dels Borja, fins al pròxim 12 de setembre

Que l’Àrtic es trenca no és cap novetat, ho certifiquen les xifres. El setembre de 2012 es va superar el mínim històric de gel en la banquisa polar. La superfície gelada es va reduir el 18% respecte a l’anterior mínim, una pèrdua que equival gairebé al doble de la superfície d’Espanya. En els últims vint anys s’han perdut tres quartes parts de la capa de gel marí de l’oceà Àrtic. El gruix mitjà d’aquest gel marí és hui el 50% menor que fa unes dècades. Davant d’aquesta situació, dins de trenta anys l’oceà Àrtic podria quedar sense gel durant l’estiu.

L’exposició de La Caixa ‘L’Àrtic es trenca’ té per objecte mostrar la singularitat dels ecosistemes del pol nord, detallant l’important paper que juguen en el clima global, així com les seues característiques físiques i la seua biodiversitat. I tot això, a través d’un centenar d’impactants fotografies d’un dels més prestigiosos fotògrafs de natura, Andoni Canela. Les instantànies d’aquest vast, inhòspit i impressionant territori, realitzades expressament per a la mostra, permetran als visitants recórrer els 200 metres quadrats que ocupa l’exposició. Per conéixer més de prop aquests valuosos ecosistemes i valorar la seua importància, la mostra es presenta dividida en quatre àmbits: el clima àrtic, la vida en una situació extrema, l’empremta humana i les llums del nord.

La mostra es podrà veure en un exclusiu i innovador espai que recrea el gèlid ambient de l’Àrtic. En el seu interior serà possible descobrir, per exemple, per què no es congelen les potes dels animals, o si l’ós polar és en realitat blanc, a més d’escoltar un conte inuit-yupik, música sami i una infinitat de coses més que aproparan als visitants a l’Àrtic.

Horaris

L’exposició organitzada per La Caixa, en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia, es podrà visitar al Passeig del Port, al Moll dels Borja, fins al pròxim 12 de setembre del 2019. La mostra es podrà visitar de forma gratuïta i, en el cas de voler realitzar visites guiades, aquestes es podran realitzar de dilluns a diumenge, a les 12 i 19 hores. Les reserves es poden realitzar al telèfon 902.906.666.

L’exposició pretén fomentar el pensament crític i sensibilitzar sobre un problema mediambiental important: els efectes del canvi climàtic a l’Àrtic i les seues conseqüències per a la resta del planeta.

Una part important de l’exposició està formada per les fotografies de Groenlàndia, Alaska, Canadà, Svalbard, Islàndia, Rússia i Lapònia i ens apropa a la realitat recent de la regió àrtica.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *