foradia cdturisme

Mari Luz Pascual, regidora de festes a Bocairent: “Aquest any tornem a tindre Clavariesa Major i Infantil”

Del 22 al 28 d’agost el municipi acull una variada programació amb motiu de les festes en honor a Sant Agustí, just quan el seu Ajuntament busca per a la celebració la declaració de Bé d’Interès Cultural, en mans del govern autonòmic.

Sempre que arriba Sant Agustí, Bocairent són danses, és festa, és color, alegria. No obstant, des de fa huit anys, trobar Clavariesa Major i Infantil no era tasca fàcil pels Majorals. “Estem intentant recuperar la tradició”, explica Mari Luz Pascual, regidora de Festes a la localitat, que celebra haver superat el handicap de cara a aquest estiu. I, precisament dins d’aquest “respecte” que subratlla la representant també de Turisme, trobem que Bocairent ja ha rebut l’informe favorable per emprendre el camí cap a què les seues festes siguen BIC. “Estem a l’espera per part del Consell”.

Trobar punts en comú entre tots els veïns i veïnes és l’objectiu de l’Ajuntament del municipi, que ja pensa en festa, i en barrejar tradició amb evolució. “Enguany, per primera vegada, la cap de dança, aquella que ix primer, no és una dona casada, com havia estat fins a ara, sinó soltera”. Una novetat que Pascual celebra, alhora que convida a tothom a passar les festes en honor a Sant Agustí al seu poble: “Cuidem i valorem la nostra tradició”.

Un bon moment per gaudir, a més a més, de les mítiques Covetes dels Moros, la plaça central, i voler tornar a Bocairent amb la Fira del vi, al setembre, i que aquest any es celebra a la plaça de bous, o a la del comerç, pel pont del 12 d’octubre, sense oblidar-se’n de les festes de Sant Blai. L’oferta està servida al bell municipi.

DANSES I FESTES D’ESTIU A SANT AGUSTÍ
DEL 13 D’AGOST AL 7 DE SETEMBRE

Del 13 al 16 d’agost

‘Xarrades a la fresca’. A les 20.00h., a la Placeta de Sant Vicent. Organitza Regidoria de Cultura Bocairent.

Dijous 15 d’agost ‘Dansetes’

A les 23.00h., a la Plaça de Joan de Joanes.

Divendres 16 d’agost ‘Dansetes’

A les 23.00h., al Carrer Mestre Serrano.

Dissabte 17 d’agost ‘Dansetes’

A les 23.00h., al Carrer Martí Calabuig.

Diumenge 18 d’agost ‘Dansetes’

A les 23.00h., al Carrer Santa Àgueda.

Del 18 al 26 d’agost
‘Solemne Novenari’

A les 19.30h., Solemne Novenari al Pare Sant Agustí, a l’Església del Monestir. A continuació Missa.

Dilluns 19 d’agost ‘Dansetes’

A les 23.00h., a la Plaça de la Dolçaina i del Tabalet.

Dimarts 20 d’agost ‘Dansetes’

A les 23.00h., dansetes a la Placeta de Sant Vicent. Durant el descans es celebrarà l’XII concurs de fanalets (elaborats amb meló). Es premiaran els tres millors.

Dijous 22 d’agost ‘Cavalcada’

A les 12.00h., ‘DISPARÀ’ de coets i actuació de xirimiters i tabaleters, al jardí del Monestir i volteig general de campanes anunciant el començament de la festa.

A les 20.30h., des de la Residència, fins la Plaça de l’Ajuntament, començarà la ‘CAVALCADA’, amb ELS CABOLOS DE BOCAIRENT, que estaran acompanyats pels xirimiters i tabaleters de Sant Agustí.

Finalitzarà amb FOCS ARTIFICIALS.

A les 00.30h., a la Plaça de Bous, GRAN NIT DE FESTA, amb L’ORQUESTRA ‘LA SEDE’ i GRAN DISCOMÒBIL (patrocinat per l’Ajuntament de Bocairent).

Divendres 23 d’agost ‘Danses’

A les 12.00h., ‘DANSETES’, des de la Plaça de l’Ajuntament i pels carrers de costum.

A les 18.00h., ‘CUCANYES I CORREDORS’, a la Placeta de Joan de Joanes.

A les 23.00h., a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les ‘DANSES’. Recollida i acompanyament de la Cap de Dansa des del Carrer Martí Calabuig.

Dissabte 24 d’agost ‘Danses’

A les 10.00h., XII CAMPIONAT DE RASPALL Festes de Sant Agustí, al carrer Azorín. A les 12.00 la Final.

CAMPIONAT DE PÀDEL ‘Festes a Sant Agustí’, Club de Tennis Bocairent.

A les 20.15h., a la Plaça Julián Herrero ‘Sant Agustí de Conte’. Contacontes per a les xiquetes i xiquets. Organitza: Ajuntament de Bocairent.

A les 23.00h., a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les ‘DANSES’. Recollida i acompanyament de la Cap de Dansa des del Carrer Dos de Maig.

Diumenge 25 d’agost ‘Danses’

A les 10.30h., a la Plaça de l’Ajuntament, començarà la ‘XII CARRERA DE LA DONA’ (Les quotes d’inscripció es destinaran a l’Associació AFAB, per al Centre de Dia. També hi haurà ‘fila 0’.

A les 20.15h., a la Plaça Julián Herrero ‘Sant Agustí de Conte’. Contacontes per a les xiquetes i xiquets. Organitza: Ajuntament de Bocairent.

A les 23.00h., a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les ‘DANSES’. Recollida i acompanyament de la Cap de Dansa des del Carrer Cervantes.

Dilluns 26 d’agost ‘Danses’

A les 09.30h., a la Plaça de l’Ajuntament, començarà la ‘XXII EIXIDA POPULAR AMB BICICLETA’. Hi haurà beguda fresca i adobat per esmorzar a l’Estació davant del Club Ciclista Bocairent. Després hi haurà activitats de bicis, (cal portar casc).

A les 20.15h., a la Plaça Julián Herrero ‘Sant Agustí de Conte’. Contacontes per a les xiquetes i xiquets. Organitza: Ajuntament de Bocairent.

A les 23.00h., a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les ‘DANSES’. Recollida i acompanyament de la Cap de Dansa des del Carrer Joan de Joanes.

Dimarts 27 d’agost ‘Danses’

A les 12.00h., Volteig General de Campanes, amb Disparà de Coets, i actuació del tabalet i la xirimita, al jardí del Monestir.

A les 20.00h., PRIMERES VESPRES, al Pare Sant Agustí, a l’Església del Monestir.

A les 23.00h., a la Plaça de l’Ajuntament, començarà l’última nit de ‘DANSES’. Recollida i acompanyament de la Cap de Dansa des del Carrer Batalla de Lepanto. Al descans de les danses es repartiran caputxets de llepolies als xiquets i xiquetes que vinguen vestits de balladors. Els caputxos són elaborats amb la col·laboració dels alumnes del Centre Ocupacional de Bocairent.

Dimecres 28 d’agost
Festivitat del Pare Sant Agustí

A les 7.30h., GRAN DIANA. Amenitzada per l’Associació Unió Musical de Bocairent, amb la participació dels Cabolos i disparà de coets i tronadors, iniciant-se al C/Mossén Hilari i finalitzant a la plaça de l’Ajuntament. Col·labora el Grup de Xirimiters i Tabaleters L’Aljub.

A les 12.00h., SOLEMNE MISSA.Finalitzada la Missa, acompanyats pel Grup de Xirimiters i Tabaleters L’Aljub, les Clavariesses Major i Infantil i les seues Corts d’Honor, les Caps de Dansa, els Majorals i Autoritats es dirigiran al C/ del Pintor Sorolla, on es dispararà una GRAN MASCLETÀ (13’15h., aprox.).

A les 18.30h., XXVII CONCERT EXTRAORDINARI DEL DIA DE SANT AGUSTÍ ‘SANT AGUSTÍ MUSICAL’, ‘Música per a Orgue i Dolçaines’ a càrrec de Damián Molina Beneyto (Orgue) i Manel Delgado i Maria José Llobregat (Dolçaines) a l’Església Parroquial l’Assumpció de Nostra Senyora.

A les 20.30h., SOLEMNE PROCESSÓ eixint de l’Església del Monestir. Finalitzada la processó es dispararà un ramellet de focs d’artifici donant pas a L’OFRENA DE FLORS, el CANT DELS GOJOS, i el BES DE LA RELÍQUIA de Sant Agustí. Després hi haurà un passacarrer i es servirà un vi d’honor als participants.

A les 22.30h., ‘3a Nit de Música Jove en valencià’ al carrer Pintores Dorotea i Margarida Joanes (zona de l’antiga fàbrica de Rasilan).
DISSABTE 7 DE SETEMBRE ‘Correfoc’

A les 12 de la nit, gran Final de les Festes amb el XXIV CORREFOC FESTES A SANT AGUSTÍ a càrrec dels Dimonis de Darrere la Vila, amenitzat pels Xirimiters i Tabaleters de l’Aljub i patrocinat per l’Ajuntament de Bocairent, començant des de la porta principal de l’Església Parroquial i finalitzant a la plaça de l’Ajuntament.

Font: Marta Gisbert./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *