foradia subscriutegrat

Almudaina viurà els seus dies de festes durant el mes d’agost

Des del dia 12 d'agost, fins al dia 21 la localitat anirà celebrant diferents actes perquè tant la gent del poble, com els veïns i veïnes d'altres localitats puguen divertir-se durant aquest mes d'estiu

La localitat d’Almudaina torna a celebrar les seues festes. El seu alcalde, José Luís Seguí, ha estat explicant l’àmplia programació que des del 12 al 21 d’agost es podrà gaudir al poble. Tot començarà el dia 12 amb un sopar jubilar i una actuació i xaranga que obrirà aquestes nits de festes. El dia 13 es disputarà el Campionat de Cotos. Com que elels dies 14 i 15 d’aquest mes seran festius nacionals, Almudaina descansarà per a reprendre la seua activitat en la jornada del 16 d’agost amb un dels actes que més gent reuneix al poble, el Concurs de Paelles, que se celebra durant la nit. Segons explica l’alcalde del municipi: “Vam decidir fer-ho a la nit perquè ja la gent no cabia als seus locals. Cada grup fa una paella de 12 o més persones. L’Ajuntament dona els ingredients i un meló. És una festa que dona sempre molt bons resultats“.

El dia 17 d’agost serà un dia dedicat als més menuts, ja que es prepararan diferents jocs, algunes funcions, i l’Ajuntament a la vesprada donarà berenar a tots els xiquets i xiquetes assistents.

Al dia 18 es poble ja es començarà a vestir de festa, perquè se celebrarà la Vespra. En aquest dia la tradició marca fer una desfilada amb disfresses, que estarà amenitzada per la Banda de Música de Muro d’Alcoi. A la nit se celebrarà un sopar i una discomòbil que estarà fins a altes hores de la matinada.

El dia 19, Almudaina celebra el Dia del Patró, Sant Bartomeu, amb una processó dedicada a aquest sant. Eixa mateixa nit continuarà la festa a la localitat. Les celebracions religioses continuaran el dissabte amb el Dia del Crist, possiblement el més important d’aquestes festes. A les 08’00h. es fa l’Aurora, i a continuació, cap a les 11h les festeres del poble presideixen la processó que va fins a l’Ermita.

A aquesta missa que es fa a l’aire lliure assistirà una coral d’Alcoi per a cantar durant la missa. Una vegada finalitze es baixarà el Crist cap al poble. Una de les curiositats que ha contat l’alcalde de la localitat sobre aquest Crist és que, a més de baixar-se al poble durant aquest dia “sols es baixa quan passa algun fet catastròfic. Ara a causa de la pandèmia s’hauria d’haver baixat, perquè, l’any de la colera o de les sequies es va fer. Això ho recorde contar als meus pares i avis. Era una forma de demanar auxili”. A la nit tindrà lloc el castell de focs d’artifici a la plaça i el Crist torna en una processó nocturna a l’Ermita, i la gent s’acomiada d’ell fins a l’any que ve.

Les festeres seran les encarregades d’organitzar la discomòbil d’aquest dia, i a més a farà un sopar a la plaça del poble en el qual l’Ajuntament col·laborarà amb la beguda.
Enguany com a novetat Almudaina serà l’escenari d’una competició de Pilota Valenciana, que se celebrarà el dia 21 de vesprada, en la qual participaran jugadors professionals.

José Luís Seguí convida a tot el món a gaudir de les festes del seu poble, i assegura que: “Cada dia hi haurà coses. Pareix que enguany la gent té ganes de festes, després de tant de temps, i em pareix correctíssim, s’ha de celebrar. Convide a tot el món que vinga a algun acte perquè ho passaran molt bé, i també a la gent jove que té ganes de divertir-se i de festa, perquè hi haurà per a tots. Convidem a tota la comarca, perquè a tots ens agrada celebrar les festes de la resta de localitats“.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *