Foradia ajualcoitel

GENT: Cristina

Els pobles i les ciutats no els fan els seus carrers, els seus edificis, els monuments… els fa la gent. Parle de la gent amb la que ens creuem a diari sense fixar-nos. Persones moltes vegades anònimes, però que tenen un nom i una historia… per Diana Sanus

Cristina va nàixer al 1969. El seu menjar favorit és la pasta, especialment els tallarins. Li agrada molt el cine i quedar amb les amigues a fer-se un tallat amb bolleria… I té càncer. Carcinoma de mama, amb metàstasis pleural i òssia, que li van diagnosticar a l’Agost de 2016.

Al principi, li aplicaven la quimio una vegada per setmana, però actualment, per unes problemes que li han detectat al cor, la apliquen cada quatre setmanes (quan el seu cor ho permeteix).

Cristina es conscient de que algun dia es morirà (com ens passarà a tots), però això no es sap quan succeirà. I, mentre, viu la seua vida i assaboreix cada instant com un regal. Com li va dir una infermera, les persones amb càncer tenen una espasa de Damocles sobre els seus caps, però el que han de fer es no mirar-la i disfrutar de tot el que els fa feliços. I viure.

Perquè la vida no s’acaba quan sents les paraules càncer o metàstasi.  El càncer passa a formar part de la teua vida, com la família, els amics o el treball. És un aspecte més, però no ho és tot.

El somriure al rostre de Cristina és permanent. Sobretot perquè té al seu costat al seu germà Jordi, qui ha estat amb ella des del primer moment, donant-li un fort recolzament que la va ajudar en els moments difícils. Inclús ell va renunciar a la seua vida a Barcelona i va demanar el trasllat a Alcoi per a poder estar a diari prop de la seua germana. 

Entre d’altres coses, al passar per tot el que està passant Cristina, et dones compte de les coses que són realment importants i aprens que no val la pena patir , enfadar-se o disgustar-se per tonteries.

Cada día en la vida de Cristina és una lluita. Però rendir-se no es una opció.

Font: Diana Sanus./


ajuntalcoi

ajualcoiturisme

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *