foradia subscriutegrat

“La idea és construir el poble entre tots”. Salvador Sendra, regidor de Festes de Gaianes

Amb aquesta legislatura, Compromís sumarà 16 anys al front de l'Ajuntament de Gaianes. Un dels pobles que també viu pròximament les seues festes. Parlem amb el regidor al front

Gaianes es prepara per a viure la dansà del poble, on balladores i balladors donen la benvinguda a les festes del poble amb aquest acte principal de la vespra. Del 30 d’agost al 2 de setembre, veïns i visitants gaudiran de moments tan essencials com aquest, i d’altres tan màgics com la romeria a l’ermita, un cop passada la Setmana Cultural. “No tenim cap comissió de festes, però la nostra idea és crear una on estiguen tots els joves del poble, per tal que puguen organitzar els actes“.

Salvador Sendra és el regidor de Compromís encarregat d’aquesta àrea des de fa ja 12 anys, tasca que afronta el seu grup a l’Ajuntament, en majoria absoluta. “Junt a Muro, Gaianes és l’únic municipi del voltant que ha crescut en població”, assegura. De fet, els quasi 500 veïns i veïnes de l’hivern es dupliquen a l’estiu. “El polígon industrial que tenim, amb empreses importants, fa que la gent jove es quede, o vinga de fora, com els 50 xiquets i xiquetes que tenim a l’escola rural“.

Tot açò, junt a la “tranquilitat”, converteixen Gaianes en un raconet idílic del Comtat, que es prepara per a acollir noves subvencions, d’una banda, per a la creació d’un nou pou de suministrament d’aigua, i d’altra, per a l’acondicionament de l’entrada del poble. El regidor de Festes ho té clar: “La idea és construir el poble entre tots”.

SETMANA CULTURAL I FESTES PATRONALS
DEL 14 D’AGOST AL 7 DE SETEMBRE 2019

SETMANA CULTURAL

Dissabte 24 d’agost

12:30h. CERCAVILA amb casseroles i altres utensilis des de la Plaça Major.

21:30h. donarà començament la “DANSÀ NOCTURNA” des de la Plaça Major i acompanyada d’un grup de dolçainers i les torxes que donaran llum als dansadors. En acabar la “dansà ”, sopar de germanor en la Plaça Major amenitzada per un DJ fins les 3.00h.* Recordar que cadascú ha de portar-se la cadira i la taula.

Dilluns 26 d’agost

20:00 h. REPRESENTACIÓ TEATRAL a carrec de SIETE COMEDIANTES, ambl’obra “TODAS TENEMOS LA MISMA HISTÒRIA” de DARIO FO, subvencionat per la Diputació Provincial d’Alacant. Lloc: Centre Cultural Júlia Pérez.

Dimarts 27 d’agost

17:30 h. CUCANYES en la Plaça Major per al més menuts i no tan menuts, amb el tipic PEROLET, i després XOCOLATADA pèr a berenar.
Dimecres 28 d’agost

21:00 h. Concentració en la Plaça Major des d’on s’iniciarà la cercavila dels “FAROLETS”.

Dijous 29 d’agost

17:00 h. Tot aquell que vullga divertir-se amb una batalla d’aigua, podrá acudir a la pista poliesportiva ben equipat i amb ganes de refrescar-se. UN MUNDO DE SORPRESAS – Subvencionat per la Diputació d’Alacant. En acabar donarem COLOR als carrers.

FESTES PATRONALS

Divendres 30 d’Agost
La Vespra

12:00 h. Volteig de campanes i traca per a donar començament a les FESTES 2019.

19:00 h. Ofrena a la Mare de Déu de la Llum acompanyats per la Banda de Música Societat Musical “Mestre Orts” de Gaianes. Imposició de banda als “Caps de Dansá 2019”. Tot seguit donará començament la “dansà”. Cant de la “Salve d’Eslava” interpretada per la Banda de Música. Per a finalitzar el día i començar la nit: l’Orquestra “ epelin Band”, situada en el carrer “Músic Salvador Vicent”, ens animarà a ballar.

Dissabte 31 d’Agost
Día de la Mare de Dèu de la LLum

10:00 h. Volteig de campanes per a despertar a tota la gent que ha viscut la nit, seguit de la cercavila oferta per la Banda de Música de Gaianes.

12:30 h. Missa Major en honor a la nostra patrona, i al finalitzar, gran traca de caramels.

19:00 h. Mostra de balls populars oferta per Grup de Danses de Gaianes i acompanyat per la rondalla de Muro “Baladre”. En acabar la mostra de Balls es celebrarà la processó, la “dansà” i l’himne a la Mare de Déu de la Llum. Un gran castell de focs d’artifici ens il·luminarà el cel de Gaianes, (Si les condicions meteorològiques ho permitixen).

01:00h. L’orquestra “FUEGO” situada al c/Músic Salvador Vicent i una macrodiscomòbil DISCO PIRAMIDE en la Creu, ens faran passar una gran vetllada.

Diumenge 1 de setembre
Dia de Sant Francés de Paula

10:00 h. Volteig de campanes per recordar-nos que hem de acompanyar a Sant Francesc de Paula fins l’ermita, esmorzar popular i missa en honor a d’ell, tot acompanyat pel grup de dolçaines La Xafigà.

19:30 h. Concert de banda ofert per la Societat Musical Mestre Orts de Gaianes a la Plaça Major.

21:00 h. Processó, gojos i per acabar una traca espectacular. A continuació, sopar de carrer per donar ambient al poble.

00:00 h. Correfocs per els carrers del centre del poble, a càrrec de DIMONIS DE MONTOLIVET.

Dilluns 2 de setembre
Dia del Santissim Crist de L’Empar
Dia dels xiquets, la dona i l’home

10:00 h. Volteig de campanes que ens recorda que es l’últim dia de festa.

11:00 h a 14:00h. Al c/Mare de Deu de la Llum, JOCS INFANTILS per tots els xiquets i xiquetes.

12:30 h. Missa en honor del Crist de l’Empar, on l’església s’omplirà de les dones de blanc.

14:00h. Dinar i ball per a totes les dones que vulguin passar-ho bé, hauran d’anar vestides de blanc amb un complement de color DORAT.

14:00h. Tots els homes, casats, fadrins, separats, que vulguen anar al dinar, al Bar Tarrassó, per passar una bona estona.

19:00 h. Espectacle en la Plaça Major a càrrec de LA DEPENDENT amb l’obra FEM I DESFEM, de Jordi Peidro i subvencionat per la MAC.

21:00 h. Processó en honor Crist de l’Empar

23:00 h. Actuació musical a carrec de GERMANS BROTHERS a la Plaça Major.

Divendres 6 de setembre

21:00 h. Sopar de Jubilats i Pensionistes de Gaianes al Bar Tarrazo.

Dissabte 7 de setembre
Dia de les disfresses

20:30 h. Desfilada de disfresses per a tots des de la Creu, el recorregut fins la Plaça Major.01:00 h. L’orquestra BIRD BAND amenitzarà la vetllada i acomiadarà les festes 2019 com cal.

Font: Marta Gisbert./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *