foradia subscriutegrat

“La platja no és un cendrer”, éxit de la iniciativa contra la brutícia a les nostres platges per a conscienciar a la ciutadania

La regidora de Medi Ambient i Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Oliva s'han unit a la iniciativa ciutadana destinada a visualitzar la brutícia que suposen totes les burilles que acaben en l’arena de les nostres platges

“La platja no és un cendrer”, es una iniciativa que sorgeix la ciutadania en especial de Rosa Martínez, veïna d’Oliva, que és la impulsora. Una activitat que més gent ha anat involucrant-se per que s’arrepleguen les burilles que hi ha a l’arena, i que a més hauria de servir per a conscienciar a la ciutadania. 

Tal com va manifestar la impulsora de l’esdeveniment, “la idea d’organitzar esta activitat té la seua pròpia història. Feia temps que, quan anava a la platja, netejava tot el lloc que ocupava, treia totes les burilles (i plàstics) i les tirava al fem. Però un dia, va decidir guardar-les en una garrafa per poder comptabilitzar-les i és quan va prendre consciència de la gran quantitat de brutícia que hi arreplegava cada vegada que anava a la platja. Així, va decidir compartir esta experiència amb més gent i fer-ne difusió perquè es visualitzara de forma exponencial”. 

L’Ajuntament d’Oliva està donant suport a estes iniciatives sorgeixen del poble. És per això que van participar la regidora de Medi Ambient, Maria Josep Llorens i Josep Escrivà, el regidor de Participació Ciutadana.

Un gran éxit el ressò als mitjans i a les xarxes socials i està comentant-se en molts fòrums, apunta el regidor de Participació Josep Escrivà: “una iniciativa ciutadana que ha resultat ser un èxit assistencial i d’impacte mediàtic.” 

Una tasca de tota la ciutadania, anyadeix la regidora Mª Josep Llorens: “recolzem aquestes iniciatives que ens fan reflexionar, conscienciar i actuar sobre la brutícia que depositem els humans a les nostres platges”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *