foradia pressupostparticipatiualcoi

Oliva rep les primeres ajudes europees per a la rehabilitació de l’eixample urbà

La inversió total d'aquestes obres serà de 4.672.000 euros, que s'utilitzaran per a poder rehabilitar energèticament 359 habitatges, i millorar la qualitat urbana de l'entorn

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament d’Oliva, Ioana Sintimbrean, ha acudit al Centre Cultural del Carme de València, per a formalitzar la col·laboració amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica amb el programa d’ajudes per a la rehabilitació a nivell de barri que venen dels fons europeus Next Generation.

Per tal d’aconseguir aquests diners, l’Ajuntament d’Oliva ha presentat el Programa Barris, amb el qual es pretén rehabilitar i millorar l’entorn de l’eixample urbà des de la carretera de Gandia fins a l’inici de la carretera de Gabriel Siscar. El govern d’Oliva ha obtingut 3,7 milions d’euros, que es traduiran en una inversió de més de 4,6 milions d’euros amb l’aportació de 400.000 euros de l’Ajuntament. Amb aquests diners es beneficiaran un total de 359 habitatges a la ciutat de més de 50 anys d’antiguitat. Es faran actuacions de rehabilitació i millora en matèria d’accessibilitat, energètica, social, i ecològica. En el projecte també està inclosa la reurbanització del carrer Comtessa Maians i la contractació d’una oficina tècnica per a la gestió de les ajudes i assessorament a les famílies interessades.

Sintimbrean ha declarat que: “Amb aquest protocol d’actuació s’ha formalitzat la col·laboració i la voluntat de l’Ajuntament d’Oliva i la Generalitat Valenciana per actuar amb un objectiu comú que és desenvolupar el Programa d’ajuda a les actuacions de rehabilitació i millora de l’entorn de l’eixample urbà d’Oliva. Estic molt satisfeta per la feina realitzada i més després de signar el document públicament junt amb el conseller Hector Illueca, doncs és una mostra de transparència i cooperació entre les dues institucions. I molt contenta, per descomptat, pel poble d’Oliva, que és el vertader protagonista i beneficiari del projecte”.

Per la seua part Illueca ha explicat que: “Parlem d’ajudes que milloren arquitectònicament espais residencials i cases, però també volen impulsar renovades relacions entre les comunitats de propietaris, entre el veïnat, per a reformular l’ètica de la ciutat i combatre l’estigmatització i la segregació. Suposen un primer pas a començar a tractar de revertir les desigualtats i combatre la vulnerabilitat de molts espais de les ciutats i pobles”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *