Brisa, la nova inquilina de la Marjal de Pego i Oliva
Aquest parc natural ha rebut a una nova àguila pescadora amb l'objectiu de continuar amb el projecte de recuperació de l'espècie

Des del Parc Natural de la Marjal de Pego i Oliva continuen amb el projecte de recuperació de l’àguila pescadora, i per això, des del dia 22 de setembre aquest paratge té una nova inquilina, Brisa. Aquesta rapaç és procedent de les Illes Balears, i, a diferència d’altres ocasions, és més major que els altres exemplars, ja que té uns 250-280 dies de vida.
Brisa no ha tingut una vida fàcil. Al nàixer a les illes, va ser rebutjada per la seua mare, i això li va ocasionar problemes per a alimentar-se, un procés molt important per als primers mesos de la vida de qualsevol animal. Així i tot, va emprendre el vol, però malauradament, les seues males condicions físiques la van obligar a desistir, caient a l’aigua del Mediterrani, on va ser trobada sense casi forces per a sobreviure. Per sort la van poder rescatar i li van salvar la vida, i va començar la seua recuperació, entre molts llocs, a un centre especialitzar a Santa Faz. Una vegada Brisa va recuperar-se, es va decidir enviar-la a la Marjal de Pego i Oliva “perquè es tracta d’un lloc amb les condicions perfectes perquè puga acabar la seua recuperació i també fer vida”, ha explicat Itziar Colodro, membre de la Fundació Migres, una de les entitats que participa en aquest projecte Juntament amb el Servei de Vida Silvestre de la conselleria de Medi Ambient, la Fundació Iberdrola i els ajuntaments d’Oliva i Pego.
Ara, Brisa haurà de continuar la seua rehabilitació, però, així i tot, s’espera que en una setmana puga començar a volar.
Els tècnics encarregats del projecte han col·locat a Brisa un GPS per a saber on està en tot moment i detectar possibles amenaces, ja es va fer amb els anteriors inquilins.
Brisa és el relleu d’Estell, l’anterior exemplar d’àguila pescadora que va viure a la Marjal, i que també va formar part d’aquest procés de reintroducció; però de la qual malauradament fa uns mesos que no se sap res.
Tanmateix, s’espera que Brisa siga la punta de llença per continuar amb el projecte, perquè s’espera l’arribada de més exemplars, tot i que encara no hi ha dates definides. “Estem molt orgullosos d’aquest projecte, volem que l’àguila pescadora vole els nostres cels com ho feia en temps passats, creguem que és molt important apostar per aquest tipus d’iniciatives tan importants per a la fauna i flora del nostre parc natural”, ha comentat l’alcalde de Pego, Enrique Moll.
Per la seua part, l’alcaldessa d’Oliva Yolanda Balaguer ha volgut agrair en la visita l’interés i col·laboració de la Generalitat pel projecte de preservació de l’àguila pescadora i a les fundacions presents per la seua implicació en la recuperació de la fauna silvestre. “És molt important la preservació de les espècies en perill d’extinció en el seu hàbitat natural i afavorir la reproducció d’aquesta i altres espècies en un entorn tan extraordinari com és la Marjal de Pego-Oliva, imprescindible per a la seua nidificació” ha declarat Balaguer.
Comenta i participa-hi