foradia mediambient

El nou servei ‘Orienta’ d’atenció a la població LGTBI contracta a 23 professionals

El 70% del personal contractat són dones i el 78,2% té estudis universitaris

El nou servei especialitzat ‘Orienta’ d’assessorament i suport a les persones LGTBI posat en marxa per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha contractat a 23 professionals per a les tres oficines que, des de l’1 d’agost, estan funcionant a València, Alacant i Castelló. Per a enguany i el pròxim la Vicepresidència i Conselleria destina un total d’1.006.809 euros. En tractar-se d’un servei social especialitzat s’integrarà en la Xarxa Pública Valenciana de serveis socials i d’atenció a la igualtat en la diversitat.

De les 23 persones contractades, “16 són dones i 7 homes, i quatre d’elles són persones trans”, ha explicat el director general d’Igualtat en la Diversitat, José de Lamo. Respecte als estudis realitzats, el 78,2% de les persones contractades tenen titulacions universitàries, el 4,35% posseeix batxiller, un 8,7% ha cursat un grau superior, i també un 8,7% té l’ESO. Algunes de les titulacions superiors són de professionals en psicologia, dret o ciències polítiques. L’edat mitjana de la plantilla és de 34,30 anys, càlcul aproximat.

Respecte a la tipologia del contracte que se’ls ha realitzat, de les 23 contractacions 8 són indefinides de jornada completa, 2 indefinides de jornada parcial, 7 corresponen a contractes temporals de jornada completa i 3 temporals amb jornada parcial.

Programa ‘Orienta’

El servei d’assessorament i suport a les persones LGTBI ‘Orienta es pot prestar tant de manera presencial com per telèfon o correu electrònic, i està dirigit, principalment, a lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, així com els seus familiars i persones reunides que requerisquen d’una atenció específica vinculada a la seua realitat.

De Lamo ha indicat que, entre els serveis que s’ofereixen, també estan els de suport legal, orientació laboral i educativa, assessorament a persones migrants LGTBI i atenció i ajuda a víctimes de discriminació i delictes d’odi per LGTBIfòbia, així com a la violència en parella.

Les ciutadanes i ciutadans que vulguen sol·licitar algun tipus d’informació o assessorament poden dirigir-se a les oficines ‘Orienta’, que es troben en les tres províncies. A Alacant, l’oficina aquesta situada en l’Avinguda de Jaume II, 77. A Castelló, les instal·lacions estan al carrer Camí San José, 5, baix F, i l’oficina de València es troba al carrer República Argentina, 22.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *